Cercetătorii britanici au dat publicităţii un studiu potrivit căruia un pahar de alcool pe săptămână băut în timpul sarcinii îmbunătăţeşte comportamentul viitorului copil.

Un pahar de alcool pe săptămână în timpul sarcinii nu afectează dezvoltarea mentală a fătului şi aduce chiar o îmbunătăţire a comportamentului viitorului copilul, reiese dintr-un studiu al cercetătorilor englezi, prezentat de cotidianul britanic The Independent.

Consumul mare de alcool în timpul sarcinii poate cauza probleme de sănătate pentru fetusul aflat în creştere, în timp ce un consum moderat nu produce efecte dăunătoare, susţin cercetătorii englezi. Pentru a ajunge la aceste concluzii, cercetătorii au studiat 12.500 de copii de trei ani născuţi în Marea Britanie.

Rezultatele studiului mai arată că majoritatea copiilor născuţi de femei care au consumat moderat alcool în timpul sarcinii au mai puţine probleme emoţionale şi cognitive decât cei aduşi pe lume de mame care nu au băut deloc sau care au consumat prea mult alcool.

În plus, nu s-a găsit nicio dovadă care să susţină afirmaţia că un consum moderat de alcool ar putea avea vreun afect negativ asupra dezvoltării mentale a fetusului. "Cercetarea noastră a demonstrat că un consum moderat de alcool, un pahar-două pe săptămână, în timpul sarcinii, nu creşte riscul de dificultăţi comportamentale sau deficienţe cognitive", a precizat coordonatorul studiului, dr. Yvonne Kelly.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment