Cercetatorii spun ca femeile agresive au mai multe sanse sa nasca baieti. Ideea preconceputa conform careia sexul copiilor este o chestiune ce tine de soarta ramane astfel de domeniul trecutului. Explicatia este urmatoarea: nivelul ridicat de testosteron din uter - mai evident in cazul femeilor agresive - furnizeaza un mediu propice pentru formarea baietilor. Cercetarile au fost facute doar pe animale, insa pobabilitatea ca ele sa sa aplice si-n cazul oamenilor este destul de mare.

Conform experimentului, femeile stresate, anxioase, sunt predispuse aceluiasi rezultat. Pana acum se stia ca tipul de sperma decide sexul viitorului copil: daca sperma care fertilizeaza ovulul contine cromozomul X, atunci va rezulta o fetita, daca sperma contine cromozomul Y, atunci va rezulta un baiat.

Nu numai femeile agresive trebuie sa se astepte la baieti, ci si femeile supuse unui nivel mare de stres sau care sunt dominate de anxietate, pentru ca nivelul de testosteron din uter este ridicat si in cazul acestora.

Pentru a demonstra asocierea, cercetatorii au extras foliculi din ovarele vacii, care au fost testati pentru a se afla nivelul de testosteron, apoi ovulele au fost fertilizate in laborator. Ovulele care au beneficiat de un nivel ridicat de testosteron au produs mai mult masculi.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment