Profilul genetic reprezinta un factor care are, la randul sau, o contributie importanta la aparitia obezitatii in randul copiilor. Astfel, daca mama biologica este supraponderala ca adult, exista o sansa de aproximativ 75% ca si copilul sa fie supraponderal, deoarece mostenirea legata de procesele metabolice provine, in principal, de la mama.

Tendinta genetica spre obezitate este data de gena care produce o proteina anormala, care interfereaza cu instalarea senzatiei de satietate - astfel, individul are o rata metabolica scazuta si nu se simte satul dupa o masa considerata mare de catre o persoana normala din punct de vedere ponderal.

Unii copii s-au nascut cu aceasta gena care ii predispune la obezitate, micutii "depozitand" grasimile mult mai repede decat alti copii. Avand in vedere faptul ca nu ne putem modifica profilul genetic, lupta impotriva obezitatii trebuie dusa pe alte planuri.

Ca parinte, este indicat sa iti supraveghezi indeaproape copilul, fiind cu precadere atenta la stilul de viata al celui mic - obiceiurile sale alimentare, activitatea sportiva efectuata etc. Cateva schimbari minore, cum ar fi mersul pe jos pana la scoala, inlocuirea sedentarismului cu jocuri interactive sau exercitii fizice, il pot ajuta pe micutul tau sa scape de amenintarea obezitatii infantile.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment