Sarcina este o perioada delicata pentru organismul tau. Din cauza hormonilor si actiunii lor intense, pielea are de suferit. Nu te lasa coplesita de griji si nu iti spune ca daca vei fi mama nu mai conteaza cum arati. Este o idee total gresita.

Desi anumite gesturi de frumusete sunt interzise, cum ar fi epilatul cu ceara si vopsitul parului, nu trebuie sa te neglijezi. Afla cum poti sa previi anumite probleme de frumusete care apar in timpul sarcinii.

Ingrijirea sanilor
Chiar din primele saptamani, sanii devin mai grei si mai sensibili. Intampina problemele sanilor purtand un sutien confortabil, care ii sustine fara a-i comprima. Odata cu cresterea sanilor, nu ezita sa iti alegi un sutien cu un numar sau doua mai mare. Atunci cand faci dus, stropeste-ti sanii cu apa rece pentru a micsora senzatia de tensiune si a dinamiza circulatia sangvina. Dupa dus, aplica un gel destinat bustului, care contine componente antitensiune.

Vergeturile
Aceste mici vinisoare rosii apar in luna a cincea de sarcina pe abdomen, coapse, fese si sani. Ele sunt determinate de luarea in greutate si o secretie crescuta de cortizol, hormon care distruge fibrele de colagen, responsabile pentru supletea pielii. Pentru a preveni aparitia vergeturilor, aplica zilnic pe toata zona vizata o crema preventiva care imbunatateste elasticitatea pielii. Maseaza pielea pentru a imbunatati microcirculatia locala.

Machiaj
Pentru a-ti pune chipul in valoare, foloseste o pudra matifianta, acopera cearcanele cu un baton corector, aplica o umbra de roz si machiaza-ti pleoapele cu fard deschis. O urma de mascara pe gene, una de gloss stralucitor pe buze si tu vei inflori.

Piele sensibila
Pe perioada sarcinii, epiderma devine mult mai sensibila, de aceea trebuie sa folosesti produse de curatare blande si sapun care nu contine soda. Dermatologii recomanda sa inlocuiesti sapunul obisnuit si spuma de baie cu sapunul lichid, gelul de dus si uleiul de lavanda.

Se poate intampla ca uneori sa apara puncte negre sau acnee. Este inutil sa mergi la dermatolog, deoarece tratamenul pe care ti l-ar putea prescrie nu este indicat in timpul sarcinii. Pentru a avea un ten fara defecte, curata-ti fata cu o spuma antibacteriana si aplica o data pe saptamana o masca hidratanta.

In al doilea trimestru de sarcina, transpiratia este mai abundenta. Pentru a fi proaspata in orice moment, foloseste un deodorant cu protectie indelungata, care nu contine alcool sau substante antibacteriene iritante.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment