De obicei, femeile ce nasc sunt sfătuite să se abţină de la mâncare din mai multe motive, însă oamenii de ştiinţă britanici cred că dacă o femeie vrea să mănânce în momentul naşterii, nimeni nu trebuie să-i interzică. Studiul, care a fost publicat în revista British Medical Journal, a susţinut că aceasta nu influenţează nici metoda, nici durata naşterii.

Medicii din întreaga lume, de obicei, nu permit femeilor să se alimenteze în timpul naşterii, notează sanatatea.com. Principalul motiv - este riscul pătrunderii alimentelor în plămâni în timpul anesteziei generale (în cazul în care femeia va avea nevoie de o cezariană urgentă). În ultimul timp, tot mai frecvent se utilizează anestezia locală, şi prin urmare, astfel de cazuri sunt mai rare. În plus, naşterea poate dura ore, ceea ce poate fi periculos atât pentru femeie, cât şi pentru copil.

Întrebarea dacă femeile au voie să mânănce în timpul naşterii nu a fost studiată în profunzime, astfel încât echipa de cercetători, sub supravegherea profesorului Andrew Shennan de la King's College din Londra a decis să afle ce impact produce hrana în timpul naşterii.

Oamenii de ştiinţă au divizat 2426 de femei în două grupuri: primului grup i se permitea doar apă în timpul naşterii, ceea ce este o practică obişnuită, pe când celui de-al doilea - pâine, biscuiţi, fructe, iaurt şi sucuri.

Cercetătorii au studiat indicatorii cum ar fi durata naşterii, numărul de naşteri normale sau cezariene şi au ajuns la concluzia că măncatul în timpul naşterii nu are nici un impact asupra acestor cifre. (X.S.)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment