Lipsa exercitiilor fizice regulate se numara printre factorii care contribuie la apariţia obezităţii. Copiii care isi petrec foarte mult timp in fata televizorului sau a calculatorului au un risc mai mare de a fi supraponderali si chiar obezi decat cei care se joaca foarte mult afara, in aer liber, sau care se dedica unui anumit sport.

Sedentarismul este o problema cu atat mai mare atunci cand este "combinat" cu mancarea de tip fast-food - spre exemplu, micutul se uita la televizor sau se joaca pe calculator in timp ce mananca un hamburger cu cartofi prajiti.

Pentru a preveni obezitatea, ofera-i copilului tau alternative sanatoase la activitatile sale preferate, dar sedentare - inlocuieste jocurile video cu o plimbare in parcul din apropiere, cu jocuri interactive sau de echipa.

De asemenea, este util sa iti inscrii copilul la un sport care il va ajuta sa se dezvolte armonios, cum ar fi inotul, atletismul sau chiar fotbalul. Pentru fete, badmintonul este o alegere ideala, la fel ca si baletul sau gimnastica. Nu este nevoie ca cel mic sa faca sport de performanta - este de ajuns sa aiba o activitate fizica de acest gen, care sa il tina ocupat cel putin o ora - doua pe zi.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment