Prea puţin lapte, lipsa de mişcare şi de expunere la soare este un stil de viaţă care afectează iremediabil dezvoltarea oaselor şi duce, cel mai probabil, la apariţia rahitismului. Specialiştii au anunţat că alimentaţia modernă îi predispune pe cei mici din ce în ce mai mult la afecţiuni osoase.

Specialiştii de la Spitalul din Cincinnati au făcut anumite cercetări pentru descoperirea densităţii normale a oaselor copiilor la diferite vârste. Studiul s-a realizat prin studierea scanărilor oaselor a 1.500 de copii, cu vârste cuprinse între 6 şi 17 ani.

S-a studiat, în special, felul în care se acumulează masa osoasă. De aceea, studiul s-a întins pe o perioadă de şapte ani. Rezultatele studiului au arătat că până la vârsta de 30 de ani majoritatea celor care au participat la studiu vor avea probleme cu oasele, în sensul că vor fi mult mai predispuşi la fracturi.

Mai mult, oasele se vor reface mult mai greu iar riscul osteoporozei va fi extrem de crescut. Deja există dovezi în acest sens, având în vedere faptul că în SUA fetele au cu 56% mai multe fracturi decât cu patru decade în urmă.

Cercetătorii urmează să stabilească în ce măsură alimentaţia poate fi schimbată pentru ca numărul fracturilor în rândul celor mici să se diminueze. Stilul de viaţă al secolului XXI i-a făcut pe cei mici să renunţe la mişcarea în aer liber pentru jocurile pe calculator iar consumul de lapte a fost înlocuit cu chipsurile.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment