Stresul afecteaza in mod negativ starea de sanatate. Cel mai mare impact, stresul il are asupra sanatatii copilului. Ulterior, acest lucru poate duce la o reducere a sperantei de viata cu cateva decenii.

Oamenii de stiinta din SUA au facut observatii timp de 2 ani asupra 17 000 barbati si femei, care au solicitat asistenta medicala. Analiza datelor a aratat ca exista o legatura intre starea de sanatate a adultului si faptul daca a avut stres in copilarie.

S-a constatat ca printre cei care in copilarie au fost supusi stresului(pedepse fizice, verbale; conditii nefavorabile de trai), speranta de viata este de 61 de ani. Dar oamenii care au avut o copilarie calma ajung pana la varsta de 79 de ani.

Aceasta se explica prin faptul ca stresul, in copilarie, afecteaza dezvoltarea creierului. Emotiile puternice in tinerete duc la depresie si la aparitia obiceiurilor proaste. (P.O.)

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment