Până la vârsta de 5 ani, copii ar trebui să facă circa 15 minute de efort susținut pe zi. După această vârstă, au nevoie de o oră de sport. Sportul, exercitat zilnic în copilărie, ar putea reduce obezitatea cu o treime. Suplimentar, alimentația sănătoasă și mai puține ore petrecute în fața televizorului îi ajută pe copiii obezi să scadă în greutate.

Specialiștii spun că micuții cu vârsta de până la 5 ani trebuie să facă maximum 15 minute de efort zilnic, în timp ce copiii mai mari - o oră de sport în fiecare zi. La vârsta de 2-5 ani, micuții învață să-și suporte singuri greutatea corpului și să-și controleze mușchii. Medicii susțin că mersul este o modalitate bună ca micuții să-și folosească majoritatea grupelor de mușchi.

Copiii cu vârsta între 2 și 5 ani trebuie să facă circa 15 minute pe zi de activitate fizică, cum ar fi fotbalul sau înotul. Alte tipuri de mișcare trebuie făcute în dependență de propriile nevoi.

Tinerii cu vârsta între 5 și 18 ani trebuie să facă cel puțin o oră de activitate fizică moderată pe zi. La copiii cu vârsta între 5 și 10 ani, exercițiile intense nu sunt recomandate, deoarece oasele nu sunt bine dezvoltate.

Cele mai recomandate sporturi sunt joggingul, înotul, ciclismul, deoarece îi ajută să-și mențină greutatea normală. În adolescență, băieții pot crește în talie cu 9 cm pe an, iar fetele cu 8 cm pe an, din cauza modificărilor hormonale. La fete, acest fenomen începe mai repede, pe la vârsta de 12-13 ani și se termină în jurul vârstei de 18 ani, în timp ce băieții au nevoie de încă 2 ani pentru dezvoltarea completă.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment