Femeile de peste 20 de ani suferă de acnee într-o măsură mult mai mare decât bărbaţii din aceaşi categorie de vârstă, arată un studiu american. La studiu au participat o mie de femei şi bărbaţi care au completat un formular.

Rezultatele au arătat că peste 50% dintre femeile, cu vârste între 20 şi 30 de ani, au probleme cu acneea. În acelaşi timp, 35% dintre femeile cu vârste cuprinse între 30 şi 40 de ani au declarat că încă mai au probleme cu coşurile.

Datele au arătat că 60% dintre femei au probleme, mai ales, când trebuie să apară menstruaţia şi chiar dacă fac tratament de substituţie hormonală.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment