O diferenţă de vârstă de cel puţin doi ani, patru săruturi pe zi şi trei partide de sex pe săptămână sunt doar câteva dintre ingredientele necesare unui mariaj longeviv.

În cadrul unui sondaj, reţeta a fost sugerată de peste 3.000 de adulţi căsătoriţi. Aici, adulţii cu experienţă într-ale căsătoriei au dezvăluit care sunt trucurile la care recurg pentru a-şi revigora în permanenţă mariajul.

Cei mai fericiţi dintre ei au dezvăluit că la armonia mariajului contribuie cel puţin două hobby-uri comune, minimum trei îmbrăţişări pe zi şi obligatoriu un „te iubesc“ rostit la fiecare 24 de ore. Însurăţeii care vor să-şi revigoreze relaţia sunt sfătuiţi tot aici să-şi facă timp pentru cel puţin două mese romantice în fiecare lună.

Majoritatea celor care au declarat că au un mariaj îndelungat s-au cunoscut prin intermediul prietenilor şi şi-au spus „da“ după aproximativ trei ani şi jumătate de relaţie, mai arată sondajul. Mai mult, participanţii au indicat chiar şi la cât timp de la nuntă e ideal să apară primul copil: doi ani şi două luni.

„De fapt, studiul arată de cât de multe lucruri depinde un mariaj perfect: de la diferenţa de vârstă ideală între cei doi - aproximativ doi ani şi jumătate şi până la timpul necesar consolidării relaţiei şi momentul oportun căsătoriei“, a spus coordonatoarea sondajului.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment