Suplimentele utilizate fără acordul medicului pot dăuna sănătăţii. Specialiştii recomandă înainte de a folosi ceva, este necesară mai întâi adresarea la medic.

Calciu
Calciul este recomandat femeilor mai tinere de 35 de ani pentru fortificarea oaselor. Celor trecuţi de această vârstă, calciul este util pentru a preveni osteoporoza. Se recomandă ca calciul să fie luat nu în doze unice, ci fracţionat, de 2-3 ori pe zi.

Fier
Fierul ne apără de anemie. Din cauza unei pierderi mari de sânge (spre exemplu, la naştere), femeile au cea mai mare nevoie de fier (mai ales cele ce au născut).

Vitamina D3
Această vitamină ajută la fixarea calciului în oase. Dacă nu se ajunge în organism, suplimentele de calciu nu sunt utile.

Vitex agnus-castus
Este cunoscut ca fructul castităţii (piperul călugărului, mielarea) şi duce la ameliorarea sindromului premenstrual, reglarea ciclului menstrual, creşterea fertilităţii şi reducerea simptomelor dismenoreei. Nu este recomandat gravidelor.

Acidul folic
Acidul folic (vitamina B9) este recomandat pentru reducerea riscului de malformaţii congenitale (spina bifida, anencefalia).

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment