Explică-i copilului tău care sunt regulile de circulaţie şi asigură-te că ţine cont de acestea, pentru a fi ferit de accidente. Spune-i că strada nu este un loc de joacă şi că, de exemplu, când traversează nu trebuie să fugă pentru a ajunge pe celălalt trotuar. Există riscul să se împiedice, iar şoferul maşinii să nu poate frâna la timp, anunță site-ul Clickpentrufemei.

Fie că circulă ca pieton sau cu bicicleta, un elev trebuie să cunoască regulile de circulaţie, la fel ca toţi ceilalţi pietoni care au un singur scop: să evite să fie implicaţi în accidente rutiere.

De aceea este foarte important să ştie că indicatoarele rutiere trebuie respectate cu stricteţe, adică la culoarea roşie a semaforului să aştepte, pentru că maşinile au prioritate pe stradă.
Reguli de circulație pentru elevi
La culoarea galbenă a semaforului, copilul trebuie să ştie că mai are puţin de aşteptat, ba chiar se poate pregăti de traversat, iar la culoarea verde poate porni în pas vioi spre celălalt trotuar.

De ce în pas vioi? Pentru că strada nu se traversează în ritm lent, ca şi cum te-ai plimba pe bulevard, dar nici în fugă, că nu se află la ora de sport, de exemplu.

Cele mai importante reguli de circulaţie pe care trebuie să ştie orice elev
Strada trebuie traversată numai prin locul marcat cu indicatorul „Trecere pentru pietoni“.

Când există semafoare, elevul trebui să aştepte culoarea verde pentru a se pune în mişcare.

Explică-i că dacă a ajuns la jumătatea străzii şi semaforul şi-a schimbat culoarea în roşu, nu trebuie să o ia la goană şi nici să intre în panică.

Mai mult, să nu se întoarcă înapoi de unde a plecat. Spune-i că îşi poate continua traversarea cu pas vioi, până la finalul părţii carosabile.

Dacă nu există indicator cu trecere de pietoni şi nici semafor, poate traversa pe la colţul străzii, cu condiţia să se asigure foarte bine în stânga şi în dreapta că drumul este liber sau să anticipeze corect distanţa la care se află maşinile în mers, astfel încât să poată trece.

De asemenea, când un autobuz sau o maşină se află în staţionare, sfătuieşte-l să evite traversarea prin faţa autovehiculului.

Nu poate şti dacă există vreo defecţiune la sistemul de frânare şi poate să pornească sau dacă şoferul este atent sau nu se asigură la plecare.

Chiar dacă nu este o stradă cu trafic intens, este de preferat să circule doar pe trotuar ori pe partea stângă a drumului, cât mai aproape de margine.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

RECENT

INFLUENCE ON HEALTH AND SOCIO-ECONOMIC EFFECTS OF DISEASE INCIDENCE OF CHICKENPOX IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA (Sofronie V. Negara S.С.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0003-0614-3611;
ORCID:0000-0002-1007-1393;
Nicolae Testemițanu State University of Medicine and Pharmacy, Kishine [ ... ]

THE SOCIO-ECONOMIC IMPACT OF POST CARDIAC SURGERY PATIENTS WITH SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (Nastas A.T.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0002-3992-9242
Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Chisinau, Moldova
* Corresponding author (al [ ... ]

THE ANALYSIS OF HEALTH EDUCATION MEASURES CARRIED OUT TO PREVENT RESPIRATORY DISEASES IN REPUBLIC OF MOLDOVA (Bitlan S., Sofronie V.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: health promotion, health education, mass-media information.  [ ... ]

ECONOMIC IMPACT OF MORBIDITY DUE TO POST-CARDIOSURGICAL SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (SPNI) (Nastas A.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: economic impact, post-cardiosurgical, septic-purulent nosoco [ ... ]

Cancerul tubar, afecțiune gravăCancerul tubar, afecțiune gravă
26.04.2018

Cancerul tubar reprezintă o formă rară de cancer ginecologic. Maladia este una foarte gravă, fiind uneori greu diagnosticată, urmată d [ ... ]

Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)
26.04.2018

Background: The study of evaluating measures for health promotion and health education in the field of infectious pathologies done among the [ ... ]

Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)
17.04.2018

A fost studiată și efectuată analiza epidemiologică a morbidității prin varicelă în Republica Moldova în perioada anilor 1985 - 201 [ ... ]

Alte articole...
2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment