Diverse produse de îngrijire a corpului conțin substanțe chimice periculoase pentru sănătate. Cremele, șampoanele, gelurile de duș sau pasta de dinți conțin chimicale responsabile cu iritații ale pielii, cu reacții alergice sau chiar cu apariția cancerului.
Substanțele chimice din cosmetice, periculoase pentru sănătate
Ingredientele toxice prezente în produsele de îngrijire corporală și în cosmetice sunt absorbite rapid de piele. Ele ajung direct în sânge și în vasele limfatice, fiind răspândite la nivelul ficatului, creierului și rinichilor.

În așa mod, pot apărea dureri de cap, stări de vomă, iritații și inflamații ale pielii, boli dermatologice, alergii sau chiar cancer.

Într-un top al substanțelor periculoase pentru sănătate se numără aldehida formică și parabenii, conservanți folosiți la îngrijirea părului și a pielii. Alături de aceste chimicale, se mai află și altele, considerate mai mult sau mai puțin nocive pentru sănătate.

Specialiștii atrag atenția asupra efectului nociv al acestor produse și recomandă evitarea sau folosirea moderată a produselor care conțin substanțe toxice.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment