Probleme cu porii
Dacă aveţi probleme cu porii, evitaţi cremele grase. Este recomandat să foloţiti cosmetice pe care se menţionează faptul că nu sunt comedogenice, adică nu blochează porii şi nu duc la formarea comedoanelor.

De 2-3 ori pe săptămână trebuie să curăţaţi faţa cu un exfoliant pe bază de alfa-hidroxiacizi, care au proprietatea de a înlătura celulele moarte şi ajuta la deblocarea porilor. Utilizaţi creme pe bază de acizi de fructe sau glucozamină, ce realizează o exfoliere graduală.

În cazul în care porii sunt destul de mari, puteţi apela la terapia cu laser sau la câteva şedinţe de exfoliere cu cristale de aluminiu, la exfoliere chimică moderată.

Descuamare intensă
Aveţi pielea cu o textură neplăcută, ce se descuamează intens? Specialiştii spun că poate fi vorba de un deficit al vitaminei A.

Pentru a ridica aportul acestei vitamine, trebuie să adăugaţi în alimentaţie multe legume şi fructe de culoare roşie sau galbenă (aici se includ morcovul, mango, papaya), ce sunt bogate în beta-caroten.

Evitaţi solarul şi expunerea îndelungată la soare. Folosiţi creme nutritive cu vitamina C (au un efect antioxidant şi de iluminare), loţiuni nutritive cu factor de protecţie solară şi vitamina A (pentru reîntinerirea tenului).

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment