Probleme cu porii
Dacă aveţi probleme cu porii, evitaţi cremele grase. Este recomandat să foloţiti cosmetice pe care se menţionează faptul că nu sunt comedogenice, adică nu blochează porii şi nu duc la formarea comedoanelor.

De 2-3 ori pe săptămână trebuie să curăţaţi faţa cu un exfoliant pe bază de alfa-hidroxiacizi, care au proprietatea de a înlătura celulele moarte şi ajuta la deblocarea porilor. Utilizaţi creme pe bază de acizi de fructe sau glucozamină, ce realizează o exfoliere graduală.

În cazul în care porii sunt destul de mari, puteţi apela la terapia cu laser sau la câteva şedinţe de exfoliere cu cristale de aluminiu, la exfoliere chimică moderată.

Descuamare intensă
Aveţi pielea cu o textură neplăcută, ce se descuamează intens? Specialiştii spun că poate fi vorba de un deficit al vitaminei A.

Pentru a ridica aportul acestei vitamine, trebuie să adăugaţi în alimentaţie multe legume şi fructe de culoare roşie sau galbenă (aici se includ morcovul, mango, papaya), ce sunt bogate în beta-caroten.

Evitaţi solarul şi expunerea îndelungată la soare. Folosiţi creme nutritive cu vitamina C (au un efect antioxidant şi de iluminare), loţiuni nutritive cu factor de protecţie solară şi vitamina A (pentru reîntinerirea tenului).

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

RECENT

INFLUENCE ON HEALTH AND SOCIO-ECONOMIC EFFECTS OF DISEASE INCIDENCE OF CHICKENPOX IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA (Sofronie V. Negara S.С.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0003-0614-3611;
ORCID:0000-0002-1007-1393;
Nicolae Testemițanu State University of Medicine and Pharmacy, Kishine [ ... ]

THE SOCIO-ECONOMIC IMPACT OF POST CARDIAC SURGERY PATIENTS WITH SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (Nastas A.T.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0002-3992-9242
Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Chisinau, Moldova
* Corresponding author (al [ ... ]

THE ANALYSIS OF HEALTH EDUCATION MEASURES CARRIED OUT TO PREVENT RESPIRATORY DISEASES IN REPUBLIC OF MOLDOVA (Bitlan S., Sofronie V.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: health promotion, health education, mass-media information.  [ ... ]

ECONOMIC IMPACT OF MORBIDITY DUE TO POST-CARDIOSURGICAL SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (SPNI) (Nastas A.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: economic impact, post-cardiosurgical, septic-purulent nosoco [ ... ]

Cancerul tubar, afecțiune gravăCancerul tubar, afecțiune gravă
26.04.2018

Cancerul tubar reprezintă o formă rară de cancer ginecologic. Maladia este una foarte gravă, fiind uneori greu diagnosticată, urmată d [ ... ]

Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)
26.04.2018

Background: The study of evaluating measures for health promotion and health education in the field of infectious pathologies done among the [ ... ]

Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)
17.04.2018

A fost studiată și efectuată analiza epidemiologică a morbidității prin varicelă în Republica Moldova în perioada anilor 1985 - 201 [ ... ]

Alte articole...
2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment