Durerile de spate pot fi influențate de diverși factori, de la vârsta și istoricul familie până la muncă și starea fizică. De cele mai multe ori durerile de spate apar o dată cu înaintarea în vârstă.
Durerile de spate, influențate de diverși factori
Există câteva lucruri pe care le putem face pentru a preveni apariția acestor probleme. Păstrarea unei condiții fizice bune este printre cele mai importante lucruri pe care le putem face pentru a avea un spate sănătos.

Medicii spun ca exercițiile fizice regulate (întinderea mușchilor spatelui și ai abdomenului) ajută foarte bine. Alte mișcări recomandate sunt mersul pe bicicletă, înotul și mersul pe jos. Din categoria sporturilor care prezintă risc pentru spate, specialiștii menționează fotbalul, gimnastica, wrestling-ul, ridicarea de greutăți și baletul. Ele prezintă un risc ridicat de afectare a spatelui, din cauza mișcărilor de extensie, ridicare sau a impactului cu alți practicanți.

Menținerea unei greutăți normale influențează pozitiv sănătatea spatelui. Persoanele obeze riscă să se recupereze mult mai greu în urma unei intervenții la spate sau să sufere de dureri pe o perioadă lungă de timp.

Cu cât crește greutatea corporală, cu atât crește și solicitarea coloanei vertebrale. Presiunea este și mai mare dacă masa de grăsime din zona abdomenului este mai pronunțată.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

RECENT

INFLUENCE ON HEALTH AND SOCIO-ECONOMIC EFFECTS OF DISEASE INCIDENCE OF CHICKENPOX IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA (Sofronie V. Negara S.С.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0003-0614-3611;
ORCID:0000-0002-1007-1393;
Nicolae Testemițanu State University of Medicine and Pharmacy, Kishine [ ... ]

THE SOCIO-ECONOMIC IMPACT OF POST CARDIAC SURGERY PATIENTS WITH SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (Nastas A.T.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0002-3992-9242
Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Chisinau, Moldova
* Corresponding author (al [ ... ]

THE ANALYSIS OF HEALTH EDUCATION MEASURES CARRIED OUT TO PREVENT RESPIRATORY DISEASES IN REPUBLIC OF MOLDOVA (Bitlan S., Sofronie V.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: health promotion, health education, mass-media information.  [ ... ]

ECONOMIC IMPACT OF MORBIDITY DUE TO POST-CARDIOSURGICAL SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (SPNI) (Nastas A.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: economic impact, post-cardiosurgical, septic-purulent nosoco [ ... ]

Cancerul tubar, afecțiune gravăCancerul tubar, afecțiune gravă
26.04.2018

Cancerul tubar reprezintă o formă rară de cancer ginecologic. Maladia este una foarte gravă, fiind uneori greu diagnosticată, urmată d [ ... ]

Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)
26.04.2018

Background: The study of evaluating measures for health promotion and health education in the field of infectious pathologies done among the [ ... ]

Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)
17.04.2018

A fost studiată și efectuată analiza epidemiologică a morbidității prin varicelă în Republica Moldova în perioada anilor 1985 - 201 [ ... ]

Alte articole...
2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment