Mai jos găsiți câteva mici trucuri menite să înlăture cearcănele și să redea ochilor strălucire:

Atât pentru prevenirea cât și pentru tratarea cearcănelor, medicii nutriționiști ne recomandă o dietă alimentară formată din legume precum: spanac, urzici, ceapă verde, praz, morcovi, andive, salată verde. Consumarea acestor legume are rolul de a purifica sângele, înlăturând toxinele pe care le acumulează.

În funcție de calitatea și culoarea sângelui care irigă vasele din epidermă, cearcănele se vor deschide la culoare, devenind mai puțin vizibile. În același timp, încercați să eliminați din alimentație pastele făinoase și dulciurile, deoarece amidonul conținut de acestea accentuează cearcănele. Renunță de asemenea la mâncărurile și băuturile prea sărate.

Pentru estomparea cearcănelor, poți aplica dedesubtul ochilor comprese cu ceai de albastrele, alternându-le cu cele de mușețel cald. Eficiente împotriva cearcănelor pot fi însă și compresele reci cu ceai de sunătoare. Pentru atenuarea cearcănelor, în zona de sub ochi mai pot fi aplicate și felii de castravete sau de cartof crud.

De câte ori ai ocazia, nu ezita să faci plimbări în aer liber într-un ușor marș forțat. Trucul este unul simplu și banal: oboseala fizică combate insomnia, inducând starea de somn, iar prin oxigenarea sângelui sunt eliminate toxinele, restabilindu-se astfel echilibrul arderilor.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment