Anumite tulburări în starea generală a organismului afectează calitatea părului, iar în astfel de cazuri încercați pe cât posibil să înlăturați factorii declanșatori (alimentație necorespunzătoare, oboseala prea mare etc.), iar dacă nu reușiți să-i identificați, consultați medicul.
Despre ingrijirea părului
Îngrijirea părului urmărește menținerea hrănirii lui naturale și a funcției normale a glandelor sebacee ale pielii, prin folosirea de preparate adecvate naturii părului. Părul uscat și friabil necesită o îngrijire deosebită, pentru a-i reda strălucirea și suplețea pierdută.

Recomandabil ar fi să nu vă spălați zilnic părul, deoarece, în ciuda reclamelor atrăgătoare, produsele destinate acestui scop oricât de scumpe ar fi, iau grăsimea naturală într-o cantitate mai mare decât este necesar. Deși climatul și poluarea atmosferică nu prea sprijină acest demers, încercați totuși să vă spălați odată la două-trei zile.

Un șampon natural foarte bun pentru părul uscat este cel pe bază de gălbenuș de ou, care este un excelent tonic pentru păr. Folosiți ouăle pentru a vă face frumoase, nu numai în scopuri culinare. Combinați două gălbenușuri de ou cu trei lingurițe de rom și două linguri de ulei de ricin.

Masați pielea capului și lăsați amestecul să acționeze aproximativ 20-30 de minute, apoi clătiți bine cu apă. Puteți să folosiți și un șampon din comerț pentru a doua spălare dacă vă deranjează mirosul. În ultima apă de clătit adaugați puțin oțet de mere sau zeamă de lămâie, ambele produse redau luciul părului. Pentru același tip de păr ar fi bine să aveți în permanență în casă ulei de măsline, pentru a aplica săptămânal o mască, fie cu ulei simplu, fie combinat cu gălbenuș de ou, miere și vitamina A.

Dacă dimpotrivă, aveți părul gras, folosiți de această dată albușul oului în combinație cu miere și zeamă de lămâie, mențineți treizeci de minute și apoi spălați-va cu un șampon special pentru acest tip de păr, aplicat o singură dată. La final puteți să vă clătiți cu infuzie concentrată de mentă, bine strecurată. Aceasta este benefică pentru părul gras și în plus este și plăcut mirositoare.

Dacă nu știți cum să scăpați de mătreață, încercați să faceți asta adăugând în apa cu care va clătiți o linguriță de bicarbonat de sodiu. Foarte eficientă în acest caz este și glicerina care se folosește pentru masajul capului. Zeama de lămâie este recomandată și pentru combaterea mătreții, de data aceasta însă sub formă de mască în combinație cu iaurt: la 150 de grame de iaurt (o cutie mică) adaugați două linguri de zeamă de lămâie și masați la rădăcina părului. Masca trebuie să acționeze douăzeci de minute.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

RECENT

INFLUENCE ON HEALTH AND SOCIO-ECONOMIC EFFECTS OF DISEASE INCIDENCE OF CHICKENPOX IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA (Sofronie V. Negara S.С.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0003-0614-3611;
ORCID:0000-0002-1007-1393;
Nicolae Testemițanu State University of Medicine and Pharmacy, Kishine [ ... ]

THE SOCIO-ECONOMIC IMPACT OF POST CARDIAC SURGERY PATIENTS WITH SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (Nastas A.T.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0002-3992-9242
Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Chisinau, Moldova
* Corresponding author (al [ ... ]

THE ANALYSIS OF HEALTH EDUCATION MEASURES CARRIED OUT TO PREVENT RESPIRATORY DISEASES IN REPUBLIC OF MOLDOVA (Bitlan S., Sofronie V.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: health promotion, health education, mass-media information.  [ ... ]

ECONOMIC IMPACT OF MORBIDITY DUE TO POST-CARDIOSURGICAL SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (SPNI) (Nastas A.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: economic impact, post-cardiosurgical, septic-purulent nosoco [ ... ]

Cancerul tubar, afecțiune gravăCancerul tubar, afecțiune gravă
26.04.2018

Cancerul tubar reprezintă o formă rară de cancer ginecologic. Maladia este una foarte gravă, fiind uneori greu diagnosticată, urmată d [ ... ]

Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)
26.04.2018

Background: The study of evaluating measures for health promotion and health education in the field of infectious pathologies done among the [ ... ]

Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)
17.04.2018

A fost studiată și efectuată analiza epidemiologică a morbidității prin varicelă în Republica Moldova în perioada anilor 1985 - 201 [ ... ]

Alte articole...
2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment