Un masaj de tonifiere a tenului este întotdeauna binevenit pentru a oferi tenului prospețime și vigoare. Stimulând mușchii faciali, masajul are asupra tenului un efect de revigorare. Pentru reîntinerirea în plus a tenului, puteți încerca următoarele sfaturi:
Sfaturi pentru revigorarea și întinerirea tenului
Uleiul de migdale
Utilizat în stare naturală pe piele, fără a fi adăugate creme sau alte produse cosmetice, uleiul stimulează celulele pielii în lupta contra îmbătrânirii premature. După demachierea tenului, turnați în palme câteva picături de ulei și aplicați pe întreaga suprafață a tenului.

Uleiul de migdale reprezintă o alegere reușită pentru majoritatea mai toate tipurilor de ten. În cazul tenului gras, încercați uleiul de jojoba. Pentru ten uscat, optați pentru ulei de măsline sau de argan. Uleiul de argan îmbunătățește elasticitatea și fermitatea pielii, ajutând la refacerea celulelor.

Așteptați 5 - 10 minute ca uleiul să fie ușor absorbit de piele și aplicați pe ten și pe pielea gâtului, prin mișcări blânde, un strat subțire de exfoliator facial. Exfoliatorul îl puteți procura sau îl face în condiții casnice. Pentru aceasta, combinați două lingurițe de faină de ovăz cu 2 lingurițe de smântână). După zece minute, îl puteți îndepărta cu apă minerală dezacidulată.

Masajul
Efectuați cu buricele degetelor mișcări circulare de masaj. Începeți prin masajul gâtului, apoi executați mișcări circulare și la nivelul obrajilor, al maxilarului, al nasului, al frunții și al tâmplelor.

Cu un singur deget, masați în sensul acelor de ceas timp de jumătate de minut următoarele puncte: punctul din centrul bărbiei și cele din colțurile gurii spre punctul median central situat între nas și șanțul buzei de sus.

Cuburile de gheață
Puteți trece peste față un cub de gheață obținut din ceai verde pentru ameliorarea circulației sangvine și pentru a înviora mușchii faciali.

Aloe Vera
Întindeți pe tot tenul un strat de gel de aloe vera neabraziv și lăsați-l să pătrundă în piele. În final, după ce v-ați asigurat că tenul Dvs. nu mai prezintă nici o urmă din tratamentele anterioare, aplicați crema  emolientă zilnică.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment