Lăptișorul de matcă este deosebit de apreciat în industria cosmeticelor, valoarea sa fiind asigurată de compoziția chimică complexă și variată. Astfel, pe lângă aminoacizii ce ocupă un loc central în procesul de creștere și funcționare a organismului, lăptișorul de matcă mai conține și proteine, zaharuri, grăsimi, vitamine: A1, B1, B2, B6, C, E, PP și acid pantotenic, fermenți, hormoni, etc.
Lăptișorul de matcă, deosebit de apreciat în industria cosmeticelor
Grație proprietăților sale regeneratorii și tonifiante, lăptișorul de matcă este folosit și ca ingredient în cremele, loțiunile, măștile ce se adresează tenurilor ridate prematur sau a tenurilor aspre, lipsite de suplețe.

Pentru a obține rezultatele cele mai eficiente, recoltarea și conservarea lăptișorului de matcă trebuie să fie efectuată în condiții speciale, iar tratamentul extern trebuie să fie combinat cu cel intern. Un tratament intern complet presupune aproximativ 3 grame de lăptișor de matcă pe lună și 0,10 grame pe zi, specialiștii recomandându-ne că acesta să fie urmat de patru ori pe an.

Lăptișorul de matcă este obținut dintr-o secreție a albinelor tinere ce are drept scop hrănirea mătcii. În cea de a șasea și cea de a 14-a zi a existenței lor, albinele produc această substanță în glandele lor faringiene.

Deoarece reprezintă un puternic concentrat biologic cu proprietăți remarcabile de regenerare celulară, lăptișorul de matcă are rolul de a echilibra funcțiile epidermei atât în cazul pielii grase, cât și a celei uscate.

Conținutul unei fiole cu lăptișor de matcă poate fi incorporat în crema de bază. După ce tenul a fost demachiat și curățat în prealabil, se aplică crema pe toată suprafața tenului, fără că pielea să fie masată. Pentru ca resorbția să fie completă, peste stratul de cremă se poate aplica o compresă călduță și umedă. În funcție de gradul de ridare a tenului, proporția de lăptișor de matcă la 100 grame de cremă poate fluctua între 0,2 și 4 grame.

Tenurilor ultra-ridate le este recomandată o mască obținută din amestecul unei fiole de lăptișor de matcă cu o lingură de ulei de măsline și două linguri de faină de secară.

Pentru a reda strălucirea și elasticitatea tenului, măștile obținute din amestecul unui gălbenuș sau albuș de ou (se va ține cont de natura tenului: tenului uscat îi este indicat gălbenușul de ou, celui gras - albușul de ou) cu lăptișor de matcă sunt extrem de eficiente.

Amestecul obținut este lăsat să acționeze asupra tenului pentru maxim jumătate de oră, după care se îndepărtează cu apă călduță. La sfârșitul acestei proceduri, pentru un efect sporit de împrospătare, tenul se clătește cu apă rece.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

RECENT

INFLUENCE ON HEALTH AND SOCIO-ECONOMIC EFFECTS OF DISEASE INCIDENCE OF CHICKENPOX IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA (Sofronie V. Negara S.С.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0003-0614-3611;
ORCID:0000-0002-1007-1393;
Nicolae Testemițanu State University of Medicine and Pharmacy, Kishine [ ... ]

THE SOCIO-ECONOMIC IMPACT OF POST CARDIAC SURGERY PATIENTS WITH SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (Nastas A.T.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0002-3992-9242
Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Chisinau, Moldova
* Corresponding author (al [ ... ]

THE ANALYSIS OF HEALTH EDUCATION MEASURES CARRIED OUT TO PREVENT RESPIRATORY DISEASES IN REPUBLIC OF MOLDOVA (Bitlan S., Sofronie V.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: health promotion, health education, mass-media information.  [ ... ]

ECONOMIC IMPACT OF MORBIDITY DUE TO POST-CARDIOSURGICAL SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (SPNI) (Nastas A.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: economic impact, post-cardiosurgical, septic-purulent nosoco [ ... ]

Cancerul tubar, afecțiune gravăCancerul tubar, afecțiune gravă
26.04.2018

Cancerul tubar reprezintă o formă rară de cancer ginecologic. Maladia este una foarte gravă, fiind uneori greu diagnosticată, urmată d [ ... ]

Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)
26.04.2018

Background: The study of evaluating measures for health promotion and health education in the field of infectious pathologies done among the [ ... ]

Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)
17.04.2018

A fost studiată și efectuată analiza epidemiologică a morbidității prin varicelă în Republica Moldova în perioada anilor 1985 - 201 [ ... ]

Alte articole...
2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment