Lăptișorul de matcă este deosebit de apreciat în industria cosmeticelor, valoarea sa fiind asigurată de compoziția chimică complexă și variată. Astfel, pe lângă aminoacizii ce ocupă un loc central în procesul de creștere și funcționare a organismului, lăptișorul de matcă mai conține și proteine, zaharuri, grăsimi, vitamine: A1, B1, B2, B6, C, E, PP și acid pantotenic, fermenți, hormoni, etc.
Lăptișorul de matcă, deosebit de apreciat în industria cosmeticelor
Grație proprietăților sale regeneratorii și tonifiante, lăptișorul de matcă este folosit și ca ingredient în cremele, loțiunile, măștile ce se adresează tenurilor ridate prematur sau a tenurilor aspre, lipsite de suplețe.

Pentru a obține rezultatele cele mai eficiente, recoltarea și conservarea lăptișorului de matcă trebuie să fie efectuată în condiții speciale, iar tratamentul extern trebuie să fie combinat cu cel intern. Un tratament intern complet presupune aproximativ 3 grame de lăptișor de matcă pe lună și 0,10 grame pe zi, specialiștii recomandându-ne că acesta să fie urmat de patru ori pe an.

Lăptișorul de matcă este obținut dintr-o secreție a albinelor tinere ce are drept scop hrănirea mătcii. În cea de a șasea și cea de a 14-a zi a existenței lor, albinele produc această substanță în glandele lor faringiene.

Deoarece reprezintă un puternic concentrat biologic cu proprietăți remarcabile de regenerare celulară, lăptișorul de matcă are rolul de a echilibra funcțiile epidermei atât în cazul pielii grase, cât și a celei uscate.

Conținutul unei fiole cu lăptișor de matcă poate fi incorporat în crema de bază. După ce tenul a fost demachiat și curățat în prealabil, se aplică crema pe toată suprafața tenului, fără că pielea să fie masată. Pentru ca resorbția să fie completă, peste stratul de cremă se poate aplica o compresă călduță și umedă. În funcție de gradul de ridare a tenului, proporția de lăptișor de matcă la 100 grame de cremă poate fluctua între 0,2 și 4 grame.

Tenurilor ultra-ridate le este recomandată o mască obținută din amestecul unei fiole de lăptișor de matcă cu o lingură de ulei de măsline și două linguri de faină de secară.

Pentru a reda strălucirea și elasticitatea tenului, măștile obținute din amestecul unui gălbenuș sau albuș de ou (se va ține cont de natura tenului: tenului uscat îi este indicat gălbenușul de ou, celui gras - albușul de ou) cu lăptișor de matcă sunt extrem de eficiente.

Amestecul obținut este lăsat să acționeze asupra tenului pentru maxim jumătate de oră, după care se îndepărtează cu apă călduță. La sfârșitul acestei proceduri, pentru un efect sporit de împrospătare, tenul se clătește cu apă rece.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment