Operația de lifting este una dintre cele mai solicitate de către femei, datorită potențialului rapid și durabil de redare a trăsăturilor feței. Această intervenție este sinonimul cel mai apropiat de reîntinerirea facială, iar rezultatele pot fi spectaculoase dacă se asociază și cu alte tehnici ale chirurgiei estetice de recondiționare facială.

Chirurgul efectuează o incizie ascunsă în părul de la tâmple sau chiar la limita parului, care coboară în micul pliu situat în fața urechii sau în interiorul canalului auditiv extern, apoi pe conturul dinapoia urechii și în părul de la ceafă, fiind plasată la o înălțime variabilă și având o lungime variabilă, prin care decolează pielea feței mai mult sau mai puțin la depărtare de tâmple, de unghiul extern al ochiului, pomeți, gură, nas, menton, gât.

Apoi chirurgul îndepărtează cantitatea de piele în exces și, dacă este cazul, repune în tensiune mușchii feței care sunt destinși și poate extrage depozitele de grăsime pentru un contur îmbunătățit. La sfârșitul acestor diferiți timpi operatori, chirurgul suturează cu grijă segmentele de piele.

Lungimea cicatricii și amplasarea ei exactă poate varia de la un caz la altul, de la o vârstă la alta, de la o coafură la alta, în funcție de actul chirurgical ce trebuie efectuat, acesta din urma fiind adaptat stării feței respective. În cursul consultațiilor preoperatorii, chirurgul poate indica cu precizie amplasarea exactă a viitoarelor cicatrici.

În unele cazuri, repunerea în tensiune a mușchilor feței și ablația micilor lipoame situate sub menton pot obliga chirurgul să facă o cicatrice suplimentara sub bărbie. Aceasta este întotdeauna de dimensiune mică și dispare rapid, aproape de tot. La sfârșit se pun pentru câteva ore un pansament ușor compresiv și câteva drenuri mici. Externarea se face fără pansament, după o scurtă spitalizare de câteva zile.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

RECENT

INFLUENCE ON HEALTH AND SOCIO-ECONOMIC EFFECTS OF DISEASE INCIDENCE OF CHICKENPOX IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA (Sofronie V. Negara S.С.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0003-0614-3611;
ORCID:0000-0002-1007-1393;
Nicolae Testemițanu State University of Medicine and Pharmacy, Kishine [ ... ]

THE SOCIO-ECONOMIC IMPACT OF POST CARDIAC SURGERY PATIENTS WITH SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (Nastas A.T.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0002-3992-9242
Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Chisinau, Moldova
* Corresponding author (al [ ... ]

THE ANALYSIS OF HEALTH EDUCATION MEASURES CARRIED OUT TO PREVENT RESPIRATORY DISEASES IN REPUBLIC OF MOLDOVA (Bitlan S., Sofronie V.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: health promotion, health education, mass-media information.  [ ... ]

ECONOMIC IMPACT OF MORBIDITY DUE TO POST-CARDIOSURGICAL SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (SPNI) (Nastas A.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: economic impact, post-cardiosurgical, septic-purulent nosoco [ ... ]

Cancerul tubar, afecțiune gravăCancerul tubar, afecțiune gravă
26.04.2018

Cancerul tubar reprezintă o formă rară de cancer ginecologic. Maladia este una foarte gravă, fiind uneori greu diagnosticată, urmată d [ ... ]

Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)
26.04.2018

Background: The study of evaluating measures for health promotion and health education in the field of infectious pathologies done among the [ ... ]

Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)
17.04.2018

A fost studiată și efectuată analiza epidemiologică a morbidității prin varicelă în Republica Moldova în perioada anilor 1985 - 201 [ ... ]

Alte articole...
2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment