Măștile din fructe posedă proprietăți revitalizante, de curățare, hidratare și de refacere a celulelor pielii. În plus, legumele, datorită prezenței de vitamine și minerale, înviorează tenul întărind vasele capilare.
Câteva remedii naturiste pe bază de fructe pentru un ten frumos
Sucul de mere
Sucul din fructul de măr reprezintă un excelent tonifiant și poate fi utilizat drept tratament pentru tenul cu probleme (seboree, acnee). Pentru tenul normal este utilă o mască din piure de mere. Dați două mere prin răzătoare, după care le fierbeți într-o ceașcă de lapte. După ce s-a răcit amestecul, adăugați și câteva picături de ulei de măsline. Masca pe bază de măr are rezultate benefice și asupra celorlalte tipuri de ten, însă fără adaosul de ulei, reducând porii dilatați.

Sucul de morcov
Aplicat pe piele timp de jumătate de oră, sucul de morcov întinerește țesutul pielii, redându-i elasticitatea. Sucul de morcov este o sursă bună de vitamine A, B, C, D, E, G, K. Extern, ajută la regenerarea țesutului conjunctiv. Dacă aveți un ten uscat și deshidratat, puteți aplica următoarea mască. Omogenizați un morcov ras cu o lingură de ulei de soia sau de germene de grâu, cu un gălbenuș de ou și câteva picături de zeamă de lămâie. Aplicați pe întreaga suprafață a tenului și lăsați să acționeze circa 20 de minute. După aceasta, clătiți tenul cu ceai de nalbă.

Sucul de struguri
Sucul dat contribuie la vitaminizarea tenului și la decolorarea pistruilor. Taninurile, vitaminele, calciul și magneziul prezente într-o cantitate mare în struguri, fac din acest suc suc un eficient tonifiant al pielii iritate. Amestecați sucul proaspăt de struguri cu o linguriță de fulgi de ovăz până obțineți o pastă omogenă și lăsați-o să acționeze asupra tenului pentru aproximativ 15 minute.

Masca din prune
Prunele se pot întrebuința sub forma măștilor cu efect astringent, curățând tenul gras, cu porii dilatați. Pentru un ten cu predispoziție spre acnee cu precădere în zona T, zdrobiți șase prune și amestecați-le cu o linguriță de ulei de măsline.

Masca pe baza de gutui
Gutuile posedă un efect astringent și de destindere a țesuturilor. Conțin vitamine, tanin și pectină. După ce ați curățat o gutuie de coajă și ați dat-o prin răzătoare, amestecați-o cu puțin praf de argilă albă. După circa 15 minute, clătiți tenul cu infuzie de mușețel. Masca cu gutui se recomandă doar în cazul tenurilor foarte grase, deoarece are un puternic efect de contractare a țesuturilor.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment