Pentru a întreține tenul, puteți utiliza produse naturiste precum trandafiri, nuci sau portocale. Acestea se pot administra prin masaj facial, producând o stare de relaxare și îmbunătățind tonusul și aspectul pielii, datorită efectului anti-îmbătrânire. În plus, ele micșorează semnele înaintării în vârsta și hidratează tenul.
Uleiuri din plante pentru ten sănătos
Utilizarea uleiurilor esentiale sau aromatice în cosmetică s-a dovedit a fi benefică asupra pielii. Datorită faptului că se obțin prin presarea la rece a materiei prime (fructe, flori, tulpini sau frunze), efectele terapeutice nu se afectează.

Stresul poate fi eliminat prin masaj facial
Cu ajutorul masajului facial, uleiurile esentiale duc la îmbunătățirea tonusului și aspectului tenului, producând și o relaxare în tot organismul. Tenul devine mai moale și își recapătă elasticitatea.

Ulei esential de alune
Dacă aveți iritativii ale pielii, puteți folosi ulei de alune, fiind și un bun hidratant. Se recomandă pentru toate tipurile de ten datorită efectului anti-îmbătrânire.

Ulei esential de portocale
Uleiul de portocale posedă un efect de calmare asupra tenului. Mai este cunoscut sub numele de ulei anti-îmbătrânire, deoarece ajută la prevenirea apariției ridurilor, vindecă capilarele sparte de pe obraji și micșorează durerile de spate.  

Ulei esential de trandafiri
Uleiul de trandafiri ajută la întinerirea pielii. Este utilizat îndeosebi în tratamentul pielii mature, care și-a pierdut elasticitatea și luminozitatea. Se poate aplica pe față dimineața și seara după demachiere.

Ulei esential de nucă
Uleiul de nucă este bogat în minerale și vitamine. Din această cauză, posedă un rol antiinflamator, antibacterian, hrănitor și cicatrizant. Aplicând uleiul esential de nucă pe față și gât, dimineața și seara, pielea devine mai fermă și mai elastică.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment