Pentru a avea brațe frumoase și ferme, specialiștii ne propun o serie de exerciții care au ca scop tonifierea musculaturii, reducerea țesutului gras (care se impregnează și printre fibrele musculare) și oferirea unei forme dorite brațelor. Diferența privind execuția de către femei și bărbați constă doar în numărul de exerciții efectuate și greutatea folosită, căci bărbații au nevoie de o musculatură mai mare decât a femeilor.
Exerciții pentru brațe ferme și frumoase
E nevoie de a aminti de împărțirea anatomică a brațelor și localizarea mușchilor principali: palmă, antebraț și braț. La nivelul brațului anterior se află bicepșii, posterior tricepșii. La nivelul antebrațului anterior se găsesc flexorii palmei (reperele se iau ținând mâinile pe lângă corp, cu palmele înainte), iar posterior extensorii palmei.

Tonifierea bicepșilor brahiali
Acest exercițiu vă ajută să vă tonifiați bicepșii brahiali. Stând în picioare, cu coloana dreaptă, mâinile pe lângă corp, privirea înainte, cu fiecare mână în parte sau cu ambele simultan faceți ridicări cu gantere de minim 3 kg. De preferabil este să nu folosiți bara cu greutăți, căci vă păcăliți, una din mâini (de regulă dreapta) este mai puternică și va fi mai solicitată, creându-se astfel un dezechilibru intre cele două brațe.

Musculatura posterioară a brațului
Acesta tonifică atât musculatura posterioară a brațului (tricepșii brahiali), cât și cea a pectoralilor, având efecte de ridicare și tonifiere a sânilor la femei. Exercițiile date mai sunt numite flotări. Culcat pe burtă, vă ridicați sprijinindu-vă în mâini. Aveți grijă ca restul corpului să fie drept, privirea înainte, mâinile paralele.

Exercițiu pentru tonificarea tricepșilor brahiali
Exercițiul tonifică atât tricepșii brahiali, cât și musculatura laterală a toracelui. Stând în picioare, spatele drept, privirea înainte, cu o ganteră în mână (minim 3 kg), efectuați ridicări pe verticală cu brațul respectiv.

Ridicarea și coborârea brațelor
În picioare, cu brațele ridicate deasupra capului, ținând o ganteră, faceți ridicări și coborâri ale brațelor, pe verticală, mișcând în special antebrațele, minim 20.

Pentru mobilitatea brațelor
Este nevoie să acordați atenție și mobilității brațelor, încercând să lucrați pentru tendoanele centurii scapulo-humerale (legătura dintre braț și trunchi, la nivelul umărului). Aveți nevoie de un șnur, un prosop, o curea sau altceva, ce aveți la îndemână. În picioare, cu spatele drept și privirea înainte, țineți în mâini capetele prosopului, care va trece prin spatele corpului. Ridicați mâinile cât mai sus, încercând ca distanța la care țineți prosopul să fie cat mai mică.

Exercițiu cu gantera
Stând pe spate cu fața în sus, țineți în fiecare mână câte o ganteră. Mâinile sunt îndoite la piept. Faceți ridicări pe verticală, minim 20.

Pentru umeri
Exercițiul date este pentru umeri. În picioare, cu brațele pe lângă corp și cu gantere de minim 3 kg în mâini, faceți ridicări pe laterală cu brațele, până sus, minim 20.

Exercițiu pentru musculatura antebrațului
Exercițiul este destinat musculaturii antebrațului. Cu o ganteră de minim 3 kg în mână așezați-vă antebrațul pe un scaun, încât palma cu gantera să atârne la marginea acestuia. Faceți ridicări de palmă, antebrațul rămânând lipit de scaun. Exercițiile le faceți atât cu partea anterioară a antebrațului în sus (pentru flexori), cât și cu partea posterioară a antebrațului în sus (pentru extensori). 30 de ridicări sunt suficiente.

Exercițiile pentru brațe ajută întotdeauna și la tonifierea musculaturii toracice anterioare, iar pentru femei prezintă beneficii privind tonifierea sânilor.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

RECENT

INFLUENCE ON HEALTH AND SOCIO-ECONOMIC EFFECTS OF DISEASE INCIDENCE OF CHICKENPOX IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA (Sofronie V. Negara S.С.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0003-0614-3611;
ORCID:0000-0002-1007-1393;
Nicolae Testemițanu State University of Medicine and Pharmacy, Kishine [ ... ]

THE SOCIO-ECONOMIC IMPACT OF POST CARDIAC SURGERY PATIENTS WITH SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (Nastas A.T.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0002-3992-9242
Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Chisinau, Moldova
* Corresponding author (al [ ... ]

THE ANALYSIS OF HEALTH EDUCATION MEASURES CARRIED OUT TO PREVENT RESPIRATORY DISEASES IN REPUBLIC OF MOLDOVA (Bitlan S., Sofronie V.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: health promotion, health education, mass-media information.  [ ... ]

ECONOMIC IMPACT OF MORBIDITY DUE TO POST-CARDIOSURGICAL SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (SPNI) (Nastas A.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: economic impact, post-cardiosurgical, septic-purulent nosoco [ ... ]

Cancerul tubar, afecțiune gravăCancerul tubar, afecțiune gravă
26.04.2018

Cancerul tubar reprezintă o formă rară de cancer ginecologic. Maladia este una foarte gravă, fiind uneori greu diagnosticată, urmată d [ ... ]

Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)
26.04.2018

Background: The study of evaluating measures for health promotion and health education in the field of infectious pathologies done among the [ ... ]

Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)
17.04.2018

A fost studiată și efectuată analiza epidemiologică a morbidității prin varicelă în Republica Moldova în perioada anilor 1985 - 201 [ ... ]

Alte articole...
2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment