Pudra reprezintă un produs de înfrumusețare, care poate fi găsit sub formă de pulbere, compactă sau perle. Pudra are rolul de a acoperi anumite imperfecțiuni ale pielii și de a o face mai catifelată și mai netedă. În plus, are o acțiune izolantă, formând un ecran cu scopul de a proteja pielea de impuritățile existente din mediu.

Unele pudre conțin ingrediente speciale, ce oferă un efect de calmare a pielii iritate. Pudra ajută la fixarea fondului de ten, asigurând longevitatea machiajului, însă poate fi utilă și la evitarea aspectului lucios al pielii (pentru tenul gras și lucios specialiștii recomandă pudra compactă). Mai jos puteți găsi câteva recomandări legate de aplicarea pudrei.

Pudra și nuanța fondului de ten
Pudra necesită a fi aleasa ținând cont de nuanța fondului de ten pe care o folosiți. De obicei, pudra trebuie să fie în aceeași nuanță cu fondul de ten și culoarea pielii sau un pic mai deschisă pentru a crea impresia de transparență.

Aplicarea pudrei
Pentru o mai bună încorporare în fondul de ten, pudra trebuie aplicată pe suprafața tenului prin mișcări scurte și circulare. Pensula pentru pulbere trebuie scuturată pentru a evita un posibil surplus de pudră. Dacă pudra este folosită în exces, fața capătă un aspect artificial. Pentru o aplicare mai uniformă, puteți aplica pudra cu ajutorul unui burete. Excesul de pudră se îndepărtează cu o pensulă destinata doar acestui scop.

Pudra pentru prima oară în zi
Dacă va machiați pentru prima oară în zi, aplicați pudra pulbere. Pentru a retușa machiajul în timpul zilei, folosiți pudra compactă.

Tenurile ridate și pudra translucidă
Pudra translucidă este recomandată pentru tenurile ridate sau deshidratate. Ridurile adânci de pe obraz se pot acoperi cu pudră după ce ați umflat în prealabil obrajii. Pentru persoanele în vârsta, se recomandă folosirea pudrelor cu particule fine și evitarea în nuanțe prea deschise.

Pudra și pielea transpirată
Nu utilizați niciodată pudra pe pielea transpirată, deoarece sunt șanse ca aceasta să se irite. În cazul tenului acneic, sunt pudre speciale ce conțin sulf pulverizat.

Ten bronzat
Pentru crearea efectului de ten bronzat, optați pentru un fond de ten într-o nuanță de ocru și alegeți o pudră într-o nuanță de roz, nu de galben.

Nuanțe diferite
Pentru a obține impresia de luminozitate, de-a lungul frunții se aplică o pudră ușor mai deschisă la culoare față de restul feței. Pentru un machiaj mai frumos, puteți să combinați 2 nuanțe de pudră peste fondul de ten.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

RECENT

INFLUENCE ON HEALTH AND SOCIO-ECONOMIC EFFECTS OF DISEASE INCIDENCE OF CHICKENPOX IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA (Sofronie V. Negara S.С.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0003-0614-3611;
ORCID:0000-0002-1007-1393;
Nicolae Testemițanu State University of Medicine and Pharmacy, Kishine [ ... ]

THE SOCIO-ECONOMIC IMPACT OF POST CARDIAC SURGERY PATIENTS WITH SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (Nastas A.T.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0002-3992-9242
Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Chisinau, Moldova
* Corresponding author (al [ ... ]

THE ANALYSIS OF HEALTH EDUCATION MEASURES CARRIED OUT TO PREVENT RESPIRATORY DISEASES IN REPUBLIC OF MOLDOVA (Bitlan S., Sofronie V.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: health promotion, health education, mass-media information.  [ ... ]

ECONOMIC IMPACT OF MORBIDITY DUE TO POST-CARDIOSURGICAL SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (SPNI) (Nastas A.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: economic impact, post-cardiosurgical, septic-purulent nosoco [ ... ]

Cancerul tubar, afecțiune gravăCancerul tubar, afecțiune gravă
26.04.2018

Cancerul tubar reprezintă o formă rară de cancer ginecologic. Maladia este una foarte gravă, fiind uneori greu diagnosticată, urmată d [ ... ]

Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)
26.04.2018

Background: The study of evaluating measures for health promotion and health education in the field of infectious pathologies done among the [ ... ]

Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)
17.04.2018

A fost studiată și efectuată analiza epidemiologică a morbidității prin varicelă în Republica Moldova în perioada anilor 1985 - 201 [ ... ]

Alte articole...
2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment