Cauzele kilogramelor în plus sunt multiple, începând cu tulburările hormonale, mesele neregulate, lipsa sau excesul de somn și terminând cu un stil de viață sedentar și stresant.
Sfaturi eficiente pentru a da jos kilogramele în plus
Iată câteva sfaturi simple de care trebuie să ținem cont atunci când ne alcătuim regimul alimentar:

- Regimul alimentar bazat pe alimente dulci, grase, prăjite, sărate, lactate, orez, cartofi, alcool și carne determină organismul să primească un aport energetic și caloric prea mare, care se va depozita sub forma de țesut gras. Evitați consumul de alcool și de băuturi carbogazoase, deoarece acestea au un conținut caloric ridicat, însă o cantitate mică de substanțe nutritive.

- Evitați produsele lactate prelucrate precum untul, cașcavalul, brânza topită (sunt bogate în grăsimi) și consumul excesiv de sare. Unele condimente precum ghimbirul sau piperul negru au un efect pozitiv asupra scăderii în greutate și pot fi adăugate la orice fel de mâncare.

- Consumați cât mai multe legume și fructe proaspăte și cereale complete. Au un conținut infim de calorii și unul bogat de vitamine și fibre. Oligoelementele, sărurile minerale, enzimele, vitaminele și clorofila aduc un surplus de energie în organism, apa din ele ajutând totodată la eliminarea toxinelor din organism.

- Celor care doresc să slăbească le este recomandat sucul de alge, foarte bogat în săruri minerale, ce stimulează glanda tiroidă și permite o slăbire mai rapidă.

- Eliminați dulciurile concentrate și înlocuiți-le cu fructe. Renunțați la carnea de porc în favoarea celei de pește, pui sau curcan și faceți cât mai multă mișcare fizică, alergare, înot sau practicați orice alt tip de sport.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment