Dacă doriți să aveți un păr frumos, trebuie să depuneți un minim efort. Cu ajutorul a câtorva măști și tratamente de îngrijire, părul recapătă în mod natural aspectul său suplu, lucios, radiind de sănătate.
Tratamente naturiste pentru îngrijirea părului
Tratamente cu ulei cald
Aplicate 1-2 ori pe săptămână, tratamentele cu ulei cald acționează în mod benefic asupra firului de păr, hrănindu-l și întărindu-l. Puteți apela la măștile existente în comerț pe bază de ulei de jojoba, ulei de măsline, germeni de grâu sau vitamina E. Uleiurile esențiale precum cele de rozmarin, lavandă sau cimbru au și ele un rol de regenerare a părului.

Lăsați câteva minute recipientul cu ulei într-un vas cu apă fierbinte. După ce s-a încălzit, aplicați uleiul pe pielea capului și pe întreaga suprafață a părului. Aplicarea uleiului pe păr se face de la rădăcină spre vârf, după care părul se învelește într-un prosop umed peste care se așază unul uscat. Se lasă să acționeze un sfert de oră, după care se îndepărtează prin șamponări succesive. Pentru un plus de strălucire, clătiți parul la sfârșit cu apă în care ați adăugat zeama de la jumătate de lămâie.

Masca cu gălbenuș de ou
Masca cu gălbenuș de ou redă strălucire părului uscat. Gălbenușul de ou conține lecitină și vitamina A, hrănind firul de păr în profunzime. După ce ați bătut 2 gălbenușuri de ou, amestecați-le cu o jumătate de cană cu apă minerală dezacidulată caldă. Cu acest amestec masați ușor pielea capului și părul. Tot pentru părul uscat, benefice sunt și împachetările cu iaurt proaspăt care pot fi efectuate în mod constant, de 2 ori pe lună. Pentru tratarea părului foarte uscat sau puternic deteriorat, se pot obține rezultate bune și prin aplicarea de creme sau tratamente pentru păr cu un conținut bogat de vitamina A.

Infuzie de mușețel sau albastrele
Spălarea părului cu extracte de plante lasă parul curat și strălucitor. Pentru parul de culoare deschisa sunt recomandate spălările cu infuzie de mușețel sau albastrele, iar pentru părul de culoare închisă, ideale sunt băile cu galbenele. Uleiurile eterice conținute de aceste plante stimulează creșterea firului de par.

Ulei de susan cu suc de ienibahar
Pentru întreținerea părului și îndeosebi a pielii capului, puteți apela și la loțiunea de păr preparată prin amestecul uleiului de susan cu suc de ienibahar. Aceasta combate căderea părului, împiedicând totodată căderea lui.

Măști cu spirulină
Sunt recomandate măștile și șampoanele cu spirulină (la o lingură de șampon puteți adăuga 1 gram de pulbere de spirulină), care au scopul de a întări rădăcina firului de păr și de a accelera creșterea acestuia. Pentru a grăbi procesul de creștere a firului de păr, împachetările cu miere și suc de ceapă (1 lingură din fiecare) la care adăugați 0,5 grame de spirulină dizolvată în prealabil în puțină apă sunt excelente. Se lasă să acționeze asupra părului timp de 60 de minute.

Masca din pâine de secara
Peste pâinea fărâmițată se adaugă apa fierbinte și se lasă la infuzat 2 ore. Cantitatea ideală de praf de spirulină pentru 50 de grame de pastă este de 1 gram. Cu pasta obținută se masează rădăcina capului.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment