În cazul părului gras și uscat, soarele puternic nu are vreun impact benefic. Un remediu accesibil pentru orice tip de păr este gălbenușul de ou, care oferă strălucire părului. Gălbenușul de ou se aplică la rădăcina firului de păr (în cazul părului lung se fac cărări) timp de o jumătate de oră, după care se clătește părul cu apă.

Specialiștii recomandă să nu folosim șampon, cel puțin până în următoarea zi. Pentru părul uscat și degradat după expunerea la soare se poate utiliza o altă mască, preparată dintr-un amestec de gălbenuș de ou cu smântână sau maioneză. Pentru părul gras, amestecați un gălbenuș de ou cu miere. Aceste măști previn degradarea părului.

Dacă părul și-a pierdut strălucirea, experții recomandă decocturi de rostopască, coada șoricelului, țintaură, calomfir sau iarbă mare. Decoctul se prepară cu o lingură de plantă (la alegere) la 250 ml de apă. Se fierbe circa 10 minute și se beau 3 căni pe zi, pe o perioadă de 20 de zile. De 2-3 ori pe săptămână, planta fiartă pentru decoct se aplică la rădăcina firelor de păr, apoi se acoperă capul cu un prosop timp de o jumătate de oră.

Tratamentul dat poate fi repetat de câteva ori, însă cu o pauză de 10-20 de zile. Ca părul să devină mai sănătos, se poate folosi și extractul din mlădițe de tuia. Se administrează 50 de picături de extract zilnic, dimineața sau seara timp de 21 de zile. Se poate repeta cura după o pauză de 3 săptămâni.

Pentru a combate căderea părului, se recomandă o soluție preparată în felul următor: 50 ml de ulei de măsline sau ricin amestecat cu 50 ml de gaz, 50 ml de alcool de 40 de grade și o căpățână de usturoi. Usturoiul și alcoolul pot fi înlocuite cu 50 de ml de tinctură de ardei iute. În acest amestec se îmbibă un tampon de vată cu care se fricționează pielea capului. Capul se acoperă cu un prosop pe o jumătate de oră, după care vă spălați în mod normal.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

RECENT

INFLUENCE ON HEALTH AND SOCIO-ECONOMIC EFFECTS OF DISEASE INCIDENCE OF CHICKENPOX IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA (Sofronie V. Negara S.С.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0003-0614-3611;
ORCID:0000-0002-1007-1393;
Nicolae Testemițanu State University of Medicine and Pharmacy, Kishine [ ... ]

THE SOCIO-ECONOMIC IMPACT OF POST CARDIAC SURGERY PATIENTS WITH SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (Nastas A.T.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0002-3992-9242
Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Chisinau, Moldova
* Corresponding author (al [ ... ]

THE ANALYSIS OF HEALTH EDUCATION MEASURES CARRIED OUT TO PREVENT RESPIRATORY DISEASES IN REPUBLIC OF MOLDOVA (Bitlan S., Sofronie V.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: health promotion, health education, mass-media information.  [ ... ]

ECONOMIC IMPACT OF MORBIDITY DUE TO POST-CARDIOSURGICAL SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (SPNI) (Nastas A.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: economic impact, post-cardiosurgical, septic-purulent nosoco [ ... ]

Cancerul tubar, afecțiune gravăCancerul tubar, afecțiune gravă
26.04.2018

Cancerul tubar reprezintă o formă rară de cancer ginecologic. Maladia este una foarte gravă, fiind uneori greu diagnosticată, urmată d [ ... ]

Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)
26.04.2018

Background: The study of evaluating measures for health promotion and health education in the field of infectious pathologies done among the [ ... ]

Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)
17.04.2018

A fost studiată și efectuată analiza epidemiologică a morbidității prin varicelă în Republica Moldova în perioada anilor 1985 - 201 [ ... ]

Alte articole...
2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment