În cazul părului gras și uscat, soarele puternic nu are vreun impact benefic. Un remediu accesibil pentru orice tip de păr este gălbenușul de ou, care oferă strălucire părului. Gălbenușul de ou se aplică la rădăcina firului de păr (în cazul părului lung se fac cărări) timp de o jumătate de oră, după care se clătește părul cu apă.

Specialiștii recomandă să nu folosim șampon, cel puțin până în următoarea zi. Pentru părul uscat și degradat după expunerea la soare se poate utiliza o altă mască, preparată dintr-un amestec de gălbenuș de ou cu smântână sau maioneză. Pentru părul gras, amestecați un gălbenuș de ou cu miere. Aceste măști previn degradarea părului.

Dacă părul și-a pierdut strălucirea, experții recomandă decocturi de rostopască, coada șoricelului, țintaură, calomfir sau iarbă mare. Decoctul se prepară cu o lingură de plantă (la alegere) la 250 ml de apă. Se fierbe circa 10 minute și se beau 3 căni pe zi, pe o perioadă de 20 de zile. De 2-3 ori pe săptămână, planta fiartă pentru decoct se aplică la rădăcina firelor de păr, apoi se acoperă capul cu un prosop timp de o jumătate de oră.

Tratamentul dat poate fi repetat de câteva ori, însă cu o pauză de 10-20 de zile. Ca părul să devină mai sănătos, se poate folosi și extractul din mlădițe de tuia. Se administrează 50 de picături de extract zilnic, dimineața sau seara timp de 21 de zile. Se poate repeta cura după o pauză de 3 săptămâni.

Pentru a combate căderea părului, se recomandă o soluție preparată în felul următor: 50 ml de ulei de măsline sau ricin amestecat cu 50 ml de gaz, 50 ml de alcool de 40 de grade și o căpățână de usturoi. Usturoiul și alcoolul pot fi înlocuite cu 50 de ml de tinctură de ardei iute. În acest amestec se îmbibă un tampon de vată cu care se fricționează pielea capului. Capul se acoperă cu un prosop pe o jumătate de oră, după care vă spălați în mod normal.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment