Albirea dinților reprezintă o soluție de cosmetizare a acestora, care dacă se face corect și sub stricta supraveghere a medicului nu ridică nici un fel de semne de întrebare.
Albirea dinților, o soluție de cosmetizare
Cu toate că cei mai mulți oameni își doresc dinți foarte albi, trebuie de știut că albirea nu se poate face pe dinți care prezintă leziuni dentare (fracturi, carii, fisuri) netratate sau lucrări protetice (coroane, punți, fațete). Din această cauză, e necesar de specificat medicului dorința de albire înainte de a începe orice tratament de refacere estetică.

În prezent există multe produse pe piață care recomandă albirea la domiciliu. Medicii nu recomandă acest lucru, deoarece după o perioadă îndelungată, efectele la nivelul dinților pot fi de natură negativă. Albirea trebuie făcută în cabinet stomatologic, de către medic, cu protecția gingiei.

Culoarea care se obține după albire variază în dependență de structura dentară, de numărul ședințelor și de tipul substanțelor de albit. Albirea se poate face în mai multe ședințe sau într-o singură ședință în funcție de metoda aleasă. Rețineți că tratamentul de albire se realizează doar sub supravegherea directă a medicului stomatolog.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment