O rețetă veche de îngrijire a pielii, care tratează bine și celulita, se bazează pe mai multe uleiuri esențiale: 30 de picături de ulei de melisă, 3 picături de ulei de măghiran, 10 picături de ulei de scorțișoară, 30 de picături de ulei de lămâie, 50 de picături de ulei de cuișoare, 5 picături de ulei de coriandru și 30 de picături de ulei de angelică.
Uleiuri esenţiale anticelulitice
Uleiul carmelitelor se poate aplica pe burtă și pe coapse, prin masaj ușor, circular, de 2 - 3 ori pe zi. Cel mai puternic efect anticelulitic îl au uleiurile de cuișoare, lămâie, melisă, angelică, ce se pot folosi și separat în aplicații pe zonele cu celulită.

Ulei de ardei iute
Uleiul de ardei iute, aplicat prin masaj, restabilește circulația la nivelul vaselor sangvine din țesutul adipos subcutanat și combate eficient celulita. El se poate prepara chiar acasă. Umpleți cu ardei iute un borcan de 400 ml, îndesați, apoi turnați deasupra ulei de măsline. Nu-l folosiți zilnic, ci la 4 - 5 zile, deoarece pot provoca iritații. În cele câteva zile de pauză se pot folosi uleiuri care tonifică pielea, precum cel de lavandă.

Uleiul din semințe de muștar
Tot pentru a stimula circulația, se poate utiliza uleiul din semințe de muștar, singur sau în amestec în părți egale cu ulei de scorțișoară și de lavandă.

Ulei de scorțișoară
O altă rețetă pentru tratamentul celulitei se poate face pe bază de ulei de scorțișoară (20 de picături) în amestec cu ulei de salvie (20 de picături) și ulei de trandafir (10 picături). Deoarece se obțin din acest amestec o cantitate mică de ulei, se poate combina cu 50 sau 100 ml de ulei de măsline. Se lasă o oră, ca uleiurile să se omogenizeze, după care se aplică.

Aplicații calde-reci
Aplicațiile calde-reci sunt o metodă eficientă de îndepărtare a celulitei, contribuind la îmbunătățirea circulației în zona respectivă. Se face mai întâi o aplicație prin masaj cu ulei de ardei iute, care încălzește zona, apoi se spală cu apă și cu săpun, iar peste 5 minute se aplică ulei de eucalipt sau de mentă, care răcește. Se îndepărtează și peste 5 minute se aplică din nou uleiul care încălzește. Se pot face până la 10 aplicații cu fiecare tip de ulei.

Celulita în zonele cu vergeturi
Este mai greu de a scăpa de celulita care se află în zonele cu vergeturi. Pentru aceste zone, avem nevoie nu doar de uleiuri anticelulitice, ci și de soluții pentru refacerea țesutului cutanat. Uleiul de morcov, uleiul de sunătoare sau cel de gălbenele sunt cele mai eficiente. Alegeți unul dintre aceste uleiuri și amestecați-l în părți egale cu ulei de piper, ulei de scorțișoară și ulei de sâmburi de struguri.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment