O rețetă veche de îngrijire a pielii, care tratează bine și celulita, se bazează pe mai multe uleiuri esențiale: 30 de picături de ulei de melisă, 3 picături de ulei de măghiran, 10 picături de ulei de scorțișoară, 30 de picături de ulei de lămâie, 50 de picături de ulei de cuișoare, 5 picături de ulei de coriandru și 30 de picături de ulei de angelică.
Uleiuri esenţiale anticelulitice
Uleiul carmelitelor se poate aplica pe burtă și pe coapse, prin masaj ușor, circular, de 2 - 3 ori pe zi. Cel mai puternic efect anticelulitic îl au uleiurile de cuișoare, lămâie, melisă, angelică, ce se pot folosi și separat în aplicații pe zonele cu celulită.

Ulei de ardei iute
Uleiul de ardei iute, aplicat prin masaj, restabilește circulația la nivelul vaselor sangvine din țesutul adipos subcutanat și combate eficient celulita. El se poate prepara chiar acasă. Umpleți cu ardei iute un borcan de 400 ml, îndesați, apoi turnați deasupra ulei de măsline. Nu-l folosiți zilnic, ci la 4 - 5 zile, deoarece pot provoca iritații. În cele câteva zile de pauză se pot folosi uleiuri care tonifică pielea, precum cel de lavandă.

Uleiul din semințe de muștar
Tot pentru a stimula circulația, se poate utiliza uleiul din semințe de muștar, singur sau în amestec în părți egale cu ulei de scorțișoară și de lavandă.

Ulei de scorțișoară
O altă rețetă pentru tratamentul celulitei se poate face pe bază de ulei de scorțișoară (20 de picături) în amestec cu ulei de salvie (20 de picături) și ulei de trandafir (10 picături). Deoarece se obțin din acest amestec o cantitate mică de ulei, se poate combina cu 50 sau 100 ml de ulei de măsline. Se lasă o oră, ca uleiurile să se omogenizeze, după care se aplică.

Aplicații calde-reci
Aplicațiile calde-reci sunt o metodă eficientă de îndepărtare a celulitei, contribuind la îmbunătățirea circulației în zona respectivă. Se face mai întâi o aplicație prin masaj cu ulei de ardei iute, care încălzește zona, apoi se spală cu apă și cu săpun, iar peste 5 minute se aplică ulei de eucalipt sau de mentă, care răcește. Se îndepărtează și peste 5 minute se aplică din nou uleiul care încălzește. Se pot face până la 10 aplicații cu fiecare tip de ulei.

Celulita în zonele cu vergeturi
Este mai greu de a scăpa de celulita care se află în zonele cu vergeturi. Pentru aceste zone, avem nevoie nu doar de uleiuri anticelulitice, ci și de soluții pentru refacerea țesutului cutanat. Uleiul de morcov, uleiul de sunătoare sau cel de gălbenele sunt cele mai eficiente. Alegeți unul dintre aceste uleiuri și amestecați-l în părți egale cu ulei de piper, ulei de scorțișoară și ulei de sâmburi de struguri.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

RECENT

INFLUENCE ON HEALTH AND SOCIO-ECONOMIC EFFECTS OF DISEASE INCIDENCE OF CHICKENPOX IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA (Sofronie V. Negara S.С.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0003-0614-3611;
ORCID:0000-0002-1007-1393;
Nicolae Testemițanu State University of Medicine and Pharmacy, Kishine [ ... ]

THE SOCIO-ECONOMIC IMPACT OF POST CARDIAC SURGERY PATIENTS WITH SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (Nastas A.T.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0002-3992-9242
Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Chisinau, Moldova
* Corresponding author (al [ ... ]

THE ANALYSIS OF HEALTH EDUCATION MEASURES CARRIED OUT TO PREVENT RESPIRATORY DISEASES IN REPUBLIC OF MOLDOVA (Bitlan S., Sofronie V.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: health promotion, health education, mass-media information.  [ ... ]

ECONOMIC IMPACT OF MORBIDITY DUE TO POST-CARDIOSURGICAL SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (SPNI) (Nastas A.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: economic impact, post-cardiosurgical, septic-purulent nosoco [ ... ]

Cancerul tubar, afecțiune gravăCancerul tubar, afecțiune gravă
26.04.2018

Cancerul tubar reprezintă o formă rară de cancer ginecologic. Maladia este una foarte gravă, fiind uneori greu diagnosticată, urmată d [ ... ]

Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)
26.04.2018

Background: The study of evaluating measures for health promotion and health education in the field of infectious pathologies done among the [ ... ]

Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)
17.04.2018

A fost studiată și efectuată analiza epidemiologică a morbidității prin varicelă în Republica Moldova în perioada anilor 1985 - 201 [ ... ]

Alte articole...
2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment