Unghiile din gel au devenit cu siguranţă unul dintre cele mai în vogă lucruri din industria modei. Aspectul lor natural, sănătos, fără acea tentă de galben cauzată de lacurile de unghii, fac din unghiile de gel un produs extrem de popular în saloanele de manichiură.

Suprafaţa unghiilor poate căpăta însă o tentă gălbuie din anumite motive:
-  expunerea la chimicale;
-  dietă neadecvată;
- roşul unghiilor;

Foarte rezistente la şocuri, unghiile din gel sunt similare ca structură cu cele din acrilic. Cu toate acestea, spre deosebire de unghiile din acrilic, cele din gel au o formă predefinită. Gelul este aplicat pe suprafaţa unghiei, în straturi fine, fiecare strat fiind supus razelor unei lămpi cu ultra-violete.

Unghiile din gel rezistă cu succes două săptămâni, însă în momentul în care unghia începe să crească, este necesară reîntoarcerea la salon pentru înlocuire. Mai mult decât atât, există pericolul ca în momentul în care unghia începe să crească, între suprafaţa acoperită cu gel şi baza unghiei, să se acumuleze bacterii, care pot produce infecţii.

Un alt avantaj al unghiilor din gel comparativ cu cel, acrilic este acela al mirosului. Acrilicul are un miros specific, nu foarte persistent, însă oarecum deranjant. O manichiură obişnuită durează până la două săptămâni, în funcţie de ce activităţi întreprinzi. Dacă, de exemplu, lucrezi în grădină fără mănuşi de protecţie, manichiura ta probabil că va avea de suferit.

Unghiile artificiale din gel prelungesc durata de viaţă a manichiurii, şi au un aspect excelent în fiecare zi. Asta nu înseamnă însă că vor rezista la şocuri foarte puternice. Principalul avantaj al aplicării unghiilor din gel: fetele care au tendinţa de a-şi roade unghiile nu o vor mai face.

În primul rând, este puţin probabil să îţi strici o manichiură pentru care ai plătit destui bani, iar apoi, faptul că pentru prima dată în viaţă ai o manichiură perfectă, constituie o motivaţie puternică. (După Săptămâna)

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

RECENT

INFLUENCE ON HEALTH AND SOCIO-ECONOMIC EFFECTS OF DISEASE INCIDENCE OF CHICKENPOX IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA (Sofronie V. Negara S.С.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0003-0614-3611;
ORCID:0000-0002-1007-1393;
Nicolae Testemițanu State University of Medicine and Pharmacy, Kishine [ ... ]

THE SOCIO-ECONOMIC IMPACT OF POST CARDIAC SURGERY PATIENTS WITH SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (Nastas A.T.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0002-3992-9242
Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Chisinau, Moldova
* Corresponding author (al [ ... ]

THE ANALYSIS OF HEALTH EDUCATION MEASURES CARRIED OUT TO PREVENT RESPIRATORY DISEASES IN REPUBLIC OF MOLDOVA (Bitlan S., Sofronie V.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: health promotion, health education, mass-media information.  [ ... ]

ECONOMIC IMPACT OF MORBIDITY DUE TO POST-CARDIOSURGICAL SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (SPNI) (Nastas A.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: economic impact, post-cardiosurgical, septic-purulent nosoco [ ... ]

Cancerul tubar, afecțiune gravăCancerul tubar, afecțiune gravă
26.04.2018

Cancerul tubar reprezintă o formă rară de cancer ginecologic. Maladia este una foarte gravă, fiind uneori greu diagnosticată, urmată d [ ... ]

Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)
26.04.2018

Background: The study of evaluating measures for health promotion and health education in the field of infectious pathologies done among the [ ... ]

Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)
17.04.2018

A fost studiată și efectuată analiza epidemiologică a morbidității prin varicelă în Republica Moldova în perioada anilor 1985 - 201 [ ... ]

Alte articole...
2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment