Unghiile din gel au devenit cu siguranţă unul dintre cele mai în vogă lucruri din industria modei. Aspectul lor natural, sănătos, fără acea tentă de galben cauzată de lacurile de unghii, fac din unghiile de gel un produs extrem de popular în saloanele de manichiură.
Suprafaţa unghiilor poate căpăta însă o tentă gălbuie din anumite motive:
- expunerea la chimicale;
- dietă neadecvată;
- roşul unghiilor;
Foarte rezistente la şocuri, unghiile din gel sunt similare ca structură cu cele din acrilic. Cu toate acestea, spre deosebire de unghiile din acrilic, cele din gel au o formă predefinită. Gelul este aplicat pe suprafaţa unghiei, în straturi fine, fiecare strat fiind supus razelor unei lămpi cu ultra-violete.
Unghiile din gel rezistă cu succes două săptămâni, însă în momentul în care unghia începe să crească, este necesară reîntoarcerea la salon pentru înlocuire. Mai mult decât atât, există pericolul ca în momentul în care unghia începe să crească, între suprafaţa acoperită cu gel şi baza unghiei, să se acumuleze bacterii, care pot produce infecţii.
Un alt avantaj al unghiilor din gel comparativ cu cel, acrilic este acela al mirosului. Acrilicul are un miros specific, nu foarte persistent, însă oarecum deranjant. O manichiură obişnuită durează până la două săptămâni, în funcţie de ce activităţi întreprinzi. Dacă, de exemplu, lucrezi în grădină fără mănuşi de protecţie, manichiura ta probabil că va avea de suferit.
Unghiile artificiale din gel prelungesc durata de viaţă a manichiurii, şi au un aspect excelent în fiecare zi. Asta nu înseamnă însă că vor rezista la şocuri foarte puternice. Principalul avantaj al aplicării unghiilor din gel: fetele care au tendinţa de a-şi roade unghiile nu o vor mai face.
În primul rând, este puţin probabil să îţi strici o manichiură pentru care ai plătit destui bani, iar apoi, faptul că pentru prima dată în viaţă ai o manichiură perfectă, constituie o motivaţie puternică. (După Săptămâna)