Există concepţia că dacă se ard caloriile dispare şi burta. Un om poate să ardă şi 3.000 de calorii zilnic şi să aştepte ca burta să dispară, însă caloriile nu sunt singura cauză a formării straturilor de grăsime de pe abdomen. Anumite alimente au fost „concepute“ să ducă la acumularea de grăsime de abdomen.
Metode pentru un abdomen de invidiat
Recent, un grup de experţi au realizat un studiu legat de modul în care grăsimea se acumulează pe burtă. Astfel, ei au ajuns la concluzia că femeile care mâncau cu 400 mai puţine calorii decât în mod normal, dar alegeau alimentele cel mai puţin nutritive, erau 2,5 ori mai predispuse la a suferi de obezitate abdominală decât femeile care consumau mai multe calorii, dar alegeau alimentele corecte.

În plus, aceste femei erau predispuse la dezvoltarea cancerului şi a diabetului de tip 2. Specialiştii recomandă ca pentru un abdomen de invidiat să se mănânce multe fructe şi legume. În special sunt recomandate cele de culoare portocalie. Oamenii ar trebui să înlocuiască carbohidraţii din pâinea albă cu cei din legume şi fructe.

Mai mult, acestea sunt o sursă importantă de fibre care menţin senzaţia de saţietate mai mult timp. În plus, legumele şi fructele sunt o sursă importantă de antioxidanţi, ca vitamina C şi betacarotenul, care ajută la arderea grăsimilor. Morcovii şi piersicile sunt o sursă foarte bună de betacaroten, în timp ce portocalele şi kiwi constituie o sursă de vitamina C.

Pentru un abdomen cât mai bine conturat trebuie să se mănânce multe fructe şi legume
Pentru ca nivelul caloriilor să se menţină scăzut trebuie ca legumele să fie consumate în detrimentul fructelor şi fructele în detrimentul sucurilor naturale. Cercetătorii ne mai sfătuiesc să introducem în organism mai mult selenium. Acest mineral, pe lângă faptul că luptă împotriva cancerului, este bun şi în prevenirea obezităţii abdominale.

Conform unui studiu american, efectuat pe 8000 de persoane, cele care au în sânge nivele mici de selenium şi antioxidanţi au o talie mult mai mare decât cele care cu nivele mari. Seleniumul se găseşte în multe alimente, dar este foarte greu să realizăm dacă ne procurăm doza zilnică de 55 de mg pentru că nivelul depinde de solul în care a crescut leguma respectivă.

Pentru a se obţine doza zilnică recomandată este bine să se folosească suplimentele şi să existe o dietă variată. Un abdomen „de fier“ înseamnă şi un aflux de proteine zilnic în corp. Dacă se consumă multe proteine se păstrează senzaţia de saţietate şi se menţine un nivel crescut de energie în corp.

Un nivel crescut de energie duce la o scădere a greutăţii corporale, iar la oamenii de peste 40 de ani duce la reducerea, în special, a stratului de grăsime de pe abdomen. Însă, dacă se face un exces de consum de proteine, rinichii vor fi suprasolicitaţi şi va apărea o carenţă de calciu. Consumul ideal de proteine este atunci când 25% din calorii provin arderea proteică.

Pentru păstrarea siluetei, grăsimea necesară corpului trebuie procurată din peşte şi uleiul de măsline
Alimentele recomandate pentru obţinerea proteinelor sunt iaurtul fără grăsimi, laptele şi peştele. De asemenea, şi nucile sunt o bună sursă proteică. Însă, ele au dezavatajul că au multe calorii. Al patrulea lucru pe care specialiştii îl recomandă pentru un abdomnen „de fier“ este consumul zilnic de vin. Cei care beau un pahar de vin după cină au şanse foarte mari de a scăpa de grăsimea în exces de pe burtă. Unele studii au arătat că un consum moderat de vin, încă din tinereţe, chiar are un rol de prevenire a formării straturilor de grăsime. Însă, nu trebuie făcut exces.

Excesul de vin inversează efectul şi duce la apariţia unui strat de grăsime abdominal semnificativ, la fel ca în cazul „burţii de bere“. Ultimul lucru pe care ni-l recomandă experţii este să mâncăm corect. Studii spaniole au arătat că este mai uşor să rămânem slabi atunci când consumăm grăsimi monosaturate (uleiul de măsline) şi acizi graşi Omega 3, decât dacă consumăm acizi graşi Omega 6, procuraţi din cereale. Trebuie eliminate complet din alimentaţie grăsimile care se regăsesc în chipsuri.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment