Relaxarea
Stresul - este primul motiv pentru acumularea de grăsime pe abdomen. Stresul creşte nivelul de cortizol, un hormon care duce la acumularea de grăsime, a declarat dr. Jacob Seydel de la Institutul Naţional de Sănătate Publică din Bilthoven, Niderlanda.
Obiceiuri care fac abdomenul plat
Evitarea alcoolului
Un păhar de vin la cină - şi iarăşi aveţi posibilitatea de a acumula grăsime. După spusele dr. Seydel, alcoolul de asemenea duce la creşterea cortizolului.

Renunţarea la fumat
Conform multor studii, fumătorii au tendinţa de a acumula mai multe grăsimi decât cei nefumători.

Întrebuinţarea multor alimente ce conţin fibre
Influenţează pozitiv asupra reducerii în greutate. Sunt de-ajuns zilnic circa 25-40g de produse sub formă de cereale, fructe şi legume.

Multă apă
În perioada premenstruală, beţi multă apă. Acest lucru vă va ajuta la eliminarea efectului de balonare, nedăunând stării generale a organismului.

Nu uitaţi de oase
Osteoporoza - boala ce afectează oasele, notează sanatatea.com. Oasele slabe a coloanei vertebrale nu sunt în măsură să menţină greutatea corporală. Conform unor specialişti, cu vârsta, înălţimea corpului se micşorează, ceea ce duce la "ieşirea" abdomenului în faţă. Dacă aveţi mai mult de 50 de ani, norma zilnică de calciu este de 1000-1200mg de calciu.

Aerobica
Nici un fel de exerciţiu nu vă vor face abdomenul plat, cât timp muşchii sunt acoperiţi de grăsime. Cea mai eficace metodă - exerciţii aerobice de 45-60 de minute, de cinci ori pe săptămână.

Scapă de excesul de greutate
Puneţi-vă un scop - exerciţii fizice de 2-3 ori pe săptămână pentru a scăpa de excesul de greutate.

Exerciţii de intensitate mare
Faceţi diverse exerciţii pentru muşchii abdominali. De asemenea, muşchii bine antrenaţi, duc la o ţinută corectă. (X.S.)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment