Transpiraţia este un proces normal, chiar esenţial funcţionării corpului. Dar transpiraţia excesivă este neplăcută, mai ales pentru oamenii care vin în contact cu persoanele afectate de ea. Transpiraţia excesivă este cauzată, în general, de deschiderea anormală a porilor, provocată de căldură.
remedii impotriva transpiratiei
Contra transpiraţiei picioarelor: aceasta este o situaţie nocivă, neplăcută, deoarece este însoţită totdeauna de un miros neplăcut.

Pentru a putea fi evitată, se recomandă:
- La ţară, în timpul verii, să se umble cu picioarele descălţate, în special pe iarbă, timp de cel puţin două săptămâni, apoi seara, se recomandă spălatul lor cu apă rece, după care se lasă să se usuce.

- Schimbaţi şosetele sau ciorapii o dată pe zi, sau de preferinţă de două ori, iar aceiaşi pantofi nu se vor mai folosi cel puţin două zile. Se vor lăsa la aerisit, de preferat la soare.

- Picioarele trebuie spălate zilnic. Este recomandat ca în apă să se adauge un decoct de coajă de stejar, după ce picioarele au fost spălate. In două săptămâni, afecţiunea dispare, dacă tratamentul este urmat zilnic.

Dacă aceasta rămâne fără efect, sânt prescrise şi alte măsuri:
- Se pisează cristale de acid boric sub formă de pudră, apoi se aplică pe picioarele goale dimineaţa, în special între degete. Pudra va fi îndepărtată seara cu apă călduţă, iar tratamentul se va repeta a doua zi dimineaţa. Se vor purta şosete curate. Tratamentul durează două săptămâni.

- Se pisează coaja de stejar sub formă de pudră şi se introduce în ciorapi, în fiecare dimineaţă. Procedeul se continuă până când transpiraţia este eliminată.

- Decoct de coajă de stejar - 2 linguri de coajă de stejar-pudră, la o cană cu apă, se fierb timp de 20 de minute, se strecoară prin tifon. Jumătate din decoct se foloseşte pentru clătirea şosetelor, iar cealaltă jumătate - pentru baie la picioare.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

RECENT

INFLUENCE ON HEALTH AND SOCIO-ECONOMIC EFFECTS OF DISEASE INCIDENCE OF CHICKENPOX IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA (Sofronie V. Negara S.С.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0003-0614-3611;
ORCID:0000-0002-1007-1393;
Nicolae Testemițanu State University of Medicine and Pharmacy, Kishine [ ... ]

THE SOCIO-ECONOMIC IMPACT OF POST CARDIAC SURGERY PATIENTS WITH SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (Nastas A.T.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0002-3992-9242
Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Chisinau, Moldova
* Corresponding author (al [ ... ]

THE ANALYSIS OF HEALTH EDUCATION MEASURES CARRIED OUT TO PREVENT RESPIRATORY DISEASES IN REPUBLIC OF MOLDOVA (Bitlan S., Sofronie V.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: health promotion, health education, mass-media information.  [ ... ]

ECONOMIC IMPACT OF MORBIDITY DUE TO POST-CARDIOSURGICAL SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (SPNI) (Nastas A.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: economic impact, post-cardiosurgical, septic-purulent nosoco [ ... ]

Cancerul tubar, afecțiune gravăCancerul tubar, afecțiune gravă
26.04.2018

Cancerul tubar reprezintă o formă rară de cancer ginecologic. Maladia este una foarte gravă, fiind uneori greu diagnosticată, urmată d [ ... ]

Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)
26.04.2018

Background: The study of evaluating measures for health promotion and health education in the field of infectious pathologies done among the [ ... ]

Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)
17.04.2018

A fost studiată și efectuată analiza epidemiologică a morbidității prin varicelă în Republica Moldova în perioada anilor 1985 - 201 [ ... ]

Alte articole...
2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment