Mai mult sau mai puţin, ne îngrijorează pe toate "momentul adevărului", dimineaţa, fără strop de machiaj. Sigur, ştim că trebuie să ne îngrijim permanent tenul, îl tonifiem, îl hidratăm, dar nimic nu pare a fi îndeajuns, tot ne temem uneori de chipul propriu în lumina crudă a dimineţii.

Sprâncenele, bine îngrijite şi ele, sunt un ajutor preţios, îţi pot defini şi lumina chipul, privirea. Ideal ar fi să se ocupe de sprâncenele tale o esteticiană, care poate să le traseze cu o mână sigură conturul perfect pentru tine. Dacă nu poţi să mergi permanent la salonul cosmetic pentru pensat, poţi să urmăreşti singură acest prim contur, să-l întreţii.

  • Ai grijă să dezinfectezi porţiunea arcadei înainte de pensare, dar şi penseta.
  • Nu te grăbi să ieşi afară imediat după pensare, sau să te fardezi, pentru că zona este sensibilă şi se poate irita.
  • Aplică puţină cremă şi piaptănă delicat sprâncenele, într-o direcţie uşor ascendentă.
Forma:
  • Dacă te pensezi singură de la început, ai grijă să respecţi forma naturală a sprâncenelor, pentru că orice schimbare "dramatică", spectaculoasă, poate să fie un dezastru greu de remediat.
  • Foloseşte-te de două banale creioane, cu ajutorul cărora poţi încadra imaginar unghiul făcut de sprânceană. Unghiul cel mai înalt al sprâncenei trebuie să fie deasupra pupilei atunci când priveşti direct, în faţă. Cu cele două creioane, încadrezi sprânceană, ca şi cum acestea ar fi laturi ale unghiului.
  • O altă zonă importantă pentru a lumina figura este cea deasupra nasului. Ţine cont de forma ochilor, dar mai ales, de poziţia acestora, de distanţa dintre ei. Dacă ochii sunt apropiaţi, sau dimpotrivă, depărtaţi, prin pensare poţi să contrabalansezi proporţiile. (După Săptămâna)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment