Una dintre cele mai frecvente probleme constă în neconcordanţa dintre culoarea originală a rujului, aşa cum apare în tub, şi cea de pe buzele.

Există două explicaţii: fie este vorba despre pigmentul natural al buzelor, care poate influenţa nuanţa, fie despre aşa-numitul "ton secundar", care nu poate fi uşor perceput şi al cărui rol este esenţial.

Cum poţi şti care este tonul secundar al unui ruj?
Este simplu - trasează o linie pe o coală albă de hârtie. Un alt criteriu - poate cel mai important - pentru alegerea rujului este nuanţa pielii tale. Este adevărat, trebuie sa ţii cont atât de culoarea ochilor, cât şi de cea a părului - însă contrastul cel mai vizibil (şi inestetic, dacă ai făcut o alegere greşită) este cauzat de pigmenţi.

Rujul de un roşu-intens, strălucitor, nu va arăta niciodată prea natural, desigur, dar dacă eşti blondă, ai pielea albă şi ochii albaştri sau verzi, poate că ar trebui să-l eviţi. Orientează-te spre un ruj roz, care iţi va crea o aparenţă fragilă, delicată şi naturală. Poţi recurge, de asemenea, la diferite nuanţe de bej.

În cazul în care eşti roşcată, poţi folosi fără teamă rujul roşu sau roz - acestea se vor potrivi foarte bine şi îţi vor desăvârşi chipul, conferindu-i un plus de personalitate.

Daca ai părul şaten, este cel mai simplu: poţi folosi aproape orice nuanţă de ruj, exceptând tonurile cărămizii. În aceeaşi notă, fii atentă la culoarea roz. Este foarte modernă, însă ar trebui să recurgi la tonurile cele mai deschise şi pale, pentru a evita o distonanţă cromatică inestetică.

Având, de regulă, pielea uşor măslinie, femeile brunete pot opta pentru rujul roşu-intens, sau pentru cel de nuanţa caisei. De asemenea, poţi recurge la nuanţe precum bej, portocaliu şi chiar auriu. Ca regulă generală, evită rujurile cu textura mată, în favoarea celor sidefate. (După Săptămâna)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment