Ten lipsit de supleţe şi elasticitate
Se amestecă două linguri infuzie de coada şoricelului, două linguri de tărâţe de grâu şi o lingură de miere. Compoziţia se întinde pe faţă şi se menţine 15 minute, după care este îndepărtată cu o infuzie de coada şoricelului.
Masca contra tenului gras şi a porilor dilataţi
Se amestecă: patru linguri infuzie flori de levănţică + o lingură amidon + o lingură tărâţe de grâu. Se aplică pe faţă şi se menţine 15 minute. Se îndepărtează cu apă călduţă.
Mască hrănitoare şi tonifiantă pentru tenurile ofilite
Se amestecă: două linguri infuzie muşeţel + o lingură lapte praf + o linguriţă miere. Se aplică pe faţă şi după 15 minute se îndepărtează cu infuzie de muşeţel.
Pentru tenul uscat, lipsit de supleţe şi cu tendinţe spre ridare
O lingură lapte praf + un gălbenuş + o linguriţă ulei de măsline (sau floarea-soarelui). Se lasă pe 15 minute, apoi se spală.
Pentru un ten pătat, cu aspect murdar
Se amestecă: două linguriţe smântână proaspătă + o linguriţă zeamă de lămâie + o linguriţă talc (de la farmacie). Se menţine 15 minute, apoi se îndepărtează cu apă la temperatura camerei.
Mască pentru hrănirea şi albirea tenului
Se ia un gălbenuş de ou + 10 g drojdie de bere + 10-15 picături zeamă de lămâie. Se aplică pentru 20 de minute, apoi se spală obrazul cu apă.
Câteva sfaturi practice:
- Înainte de a vă aplica o mască, obrazul, gâtul şi decolteul trebuie curăţate în profunzime cu un demachiant.
- E preferabil ca măştile să fie aplicate seara, înainte de a ne culca, pentru ca substanţele active din ele să poată pătrunde peste noapte în piele.
- Măştile de faţă nu se aplică niciodată pe buze sau pe ochi.
- Când le întindeţi pe gât, porniţi întotdeauna de jos în sus, spre bărbie, în direcţia de curgere a limfei, în felul acesta ţesuturile se vor întări şi veţi evita apariţia bărbiei duble.
- Ca să aibă efect, măştile trebuie aplicate o dată pe săptămână, timp cât mai îndelungat (de fapt, toată viaţa!). (După Săptămâna)