Dacă există cu adevărat o metodă de îngrijire a tenului despre care se spune că face "minuni", atunci sigur este vorba de măşti. Şi în cazul acesta, important este să nu vă aruncaţi orbeşte asupra lor, fără a citi cu atenţie indicaţiile conţinute în prospect. Asta în cazul în care vi le procuraţi din comerţ.

Ten lipsit de supleţe şi elasticitate
Se amestecă două linguri infuzie de coada şoricelului, două linguri de tărâţe de grâu şi o lingură de miere. Compoziţia se întinde pe faţă şi se menţine 15 minute, după care este îndepărtată cu o infuzie de coada şoricelului.

Masca contra tenului gras şi a porilor dilataţi
Se amestecă: patru linguri infuzie flori de levănţică + o lingură amidon + o lingură tărâţe de grâu. Se aplică pe faţă şi se menţine 15 minute. Se îndepărtează cu apă călduţă.

Mască hrănitoare şi tonifiantă pentru tenurile ofilite
Se amestecă: două linguri infuzie muşeţel + o lingură lapte praf + o linguriţă miere. Se aplică pe faţă şi după 15 minute se îndepărtează cu infuzie de muşeţel.

Pentru tenul uscat, lipsit de supleţe şi cu tendinţe spre ridare
O lingură lapte praf + un gălbenuş + o linguriţă ulei de măsline (sau floarea-soarelui). Se lasă pe 15 minute, apoi se spală.

Pentru un ten pătat, cu aspect murdar
Se amestecă: două linguriţe smântână proaspătă + o linguriţă zeamă de lămâie + o linguriţă talc (de la farmacie). Se menţine 15 minute, apoi se îndepărtează cu apă la temperatura camerei.

Mască pentru hrănirea şi albirea tenului
Se ia un gălbenuş de ou + 10 g drojdie de bere + 10-15 picături zeamă de lămâie. Se aplică pentru 20 de minute, apoi se spală obrazul cu apă.

Câteva sfaturi practice:
  • Înainte de a vă aplica o mască, obrazul, gâtul şi decolteul trebuie curăţate în profunzime cu un demachiant.
  • E preferabil ca măştile să fie aplicate seara, înainte de a ne culca, pentru ca substanţele active din ele să poată pătrunde peste noapte în piele.
  • Măştile de faţă nu se aplică niciodată pe buze sau pe ochi.
  • Când le întindeţi pe gât, porniţi întotdeauna de jos în sus, spre bărbie, în direcţia de curgere a limfei, în felul acesta ţesuturile se vor întări şi veţi evita apariţia bărbiei duble.
  • Ca să aibă efect, măştile trebuie aplicate o dată pe săptămână, timp cât mai îndelungat (de fapt, toată viaţa!). (După Săptămâna)

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

RECENT

INFLUENCE ON HEALTH AND SOCIO-ECONOMIC EFFECTS OF DISEASE INCIDENCE OF CHICKENPOX IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA (Sofronie V. Negara S.С.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0003-0614-3611;
ORCID:0000-0002-1007-1393;
Nicolae Testemițanu State University of Medicine and Pharmacy, Kishine [ ... ]

THE SOCIO-ECONOMIC IMPACT OF POST CARDIAC SURGERY PATIENTS WITH SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (Nastas A.T.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0002-3992-9242
Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Chisinau, Moldova
* Corresponding author (al [ ... ]

THE ANALYSIS OF HEALTH EDUCATION MEASURES CARRIED OUT TO PREVENT RESPIRATORY DISEASES IN REPUBLIC OF MOLDOVA (Bitlan S., Sofronie V.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: health promotion, health education, mass-media information.  [ ... ]

ECONOMIC IMPACT OF MORBIDITY DUE TO POST-CARDIOSURGICAL SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (SPNI) (Nastas A.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: economic impact, post-cardiosurgical, septic-purulent nosoco [ ... ]

Cancerul tubar, afecțiune gravăCancerul tubar, afecțiune gravă
26.04.2018

Cancerul tubar reprezintă o formă rară de cancer ginecologic. Maladia este una foarte gravă, fiind uneori greu diagnosticată, urmată d [ ... ]

Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)
26.04.2018

Background: The study of evaluating measures for health promotion and health education in the field of infectious pathologies done among the [ ... ]

Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)
17.04.2018

A fost studiată și efectuată analiza epidemiologică a morbidității prin varicelă în Republica Moldova în perioada anilor 1985 - 201 [ ... ]

Alte articole...
2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment