Încercarea de a echilibra programul încărcat de la serviciu cu activităţile casnice şi cu cele desfăşurate în familie îi fac pe mulţi dintre noi să ajungă la sfârşitul zilei atât de obosiţi şi lipsiţi de energie încât nici nu mai poate fi vorba de vreun program de exerciţii fizice. O plimbare pe săptămână în parc cu câinele şi drumul de la birou la maşină nu sunt suficiente pentru a ne asigura o formă fizică bună sau o tensiune arterială scăzută.

Efectele benefice pe care câteva minute de mişcare le aduc organismului sunt de neînlocuit. Atât medicii, cât şi instructorii de aerobic ne sfătuiesc să ne îmbunătăţim rezistenţa organismului apelând la câteva exerciţii uşoare.

Urcaţi pe scări, şi nu cu liftul
Dacă nu aveţi unde să faceţi mişcare, sau timpul nu vă permite să faceţi acest lucru, alegeţi să urcaţi pe scări în loc să folosiţi liftul. La serviciu deplasaţi-vă până la biroul colegului dacă doriţi să-i transmiteţi ceva, în loc să-i daţi un telefon, iar atunci când vă aflaţi într-un supermarket treceţi pe la toate raioanele, nu numai pe la cele pe care le aveţi trecute în lista de cumpărături.

Mergeţi pe loc
Puteţi pierde câteva calorii şi vă puteţi tonifia musculatura chiar dacă staţi în faţa calculatorului. Atunci când urmăriţi o emisiune la televizor, puteţi să vă ridicaţi în picioare şi să mergeţi pe loc. În timpul reclamelor, măriţi ritmul până ce simţiţi că începeţi să vă încălziţi şi respiraţia vi se îngreunează. Puteţi face şi câteva mişcări ale braţelor. Astfel, în timpul unei emisiuni de 60 de minute, veţi vedea că aţi făcut 20 de minute de mişcare.

La birou, în timp ce staţi în faţa calculatorului, mişcaţi-vă picioarele ritmic în sus şi în jos
În acest fel, circulaţia sangvină la nivelul picioarelor este îmbunătăţită, iar muşchii sunt tonifiaţi. Din oră în oră, ridicaţi-vă, întindeţi-vă muşchii şi faceţi câţiva paşi. Chiar şi aceste mişcări uşoare contribuie la întreţinerea corpului.

Profitaţi de fiecare moment liber
Şi, în loc să leneviţi în casă, ieşiţi în parc, jucaţi-vă cu copilul, alergaţi împreună cu căţelul sau plimbaţi-vă cu prietenii. Nu e necesar să vă forţaţi corpul, deoarece pentru început este suficientă această mişcare. Cu timpul, veţi începe să prindeţi gustul mişcării în aer liber şi veţi aloca mai mult timp acestor activităţi.

Faceţi tranziţia de la un stil de viaţă sedentar la cel activ în paşi mici şi nu veţi regreta. Bucuraţi-vă de beneficiile mişcării prin exerciţii uşoare ale muşchilor şi în curând vă veţi dori să faceţi mai mult şi cu rezultate benefice pentru sănătate.

Sistemul digestiv, stimulat prin balansare
Chiar şi simpla mişcare de balansare, făcută cu ajutorul picioarelor, poate duce la eliminarea câtorva calorii, lucrându-se astfel zona şoldurilor, a picioarelor şi a abdomenului. De asemenea, medicii afirmă că această mişcare de balansare ajută la mai buna funcţionare a sistemului digestiv. Chiar dacă este vorba despre o metodă de exerciţiu cu nivel slab de energie, este indicată în locul imobilizării într-un scaun timp de mai multe ore.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

RECENT

INFLUENCE ON HEALTH AND SOCIO-ECONOMIC EFFECTS OF DISEASE INCIDENCE OF CHICKENPOX IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA (Sofronie V. Negara S.С.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0003-0614-3611;
ORCID:0000-0002-1007-1393;
Nicolae Testemițanu State University of Medicine and Pharmacy, Kishine [ ... ]

THE SOCIO-ECONOMIC IMPACT OF POST CARDIAC SURGERY PATIENTS WITH SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (Nastas A.T.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0002-3992-9242
Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Chisinau, Moldova
* Corresponding author (al [ ... ]

THE ANALYSIS OF HEALTH EDUCATION MEASURES CARRIED OUT TO PREVENT RESPIRATORY DISEASES IN REPUBLIC OF MOLDOVA (Bitlan S., Sofronie V.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: health promotion, health education, mass-media information.  [ ... ]

ECONOMIC IMPACT OF MORBIDITY DUE TO POST-CARDIOSURGICAL SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (SPNI) (Nastas A.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: economic impact, post-cardiosurgical, septic-purulent nosoco [ ... ]

Cancerul tubar, afecțiune gravăCancerul tubar, afecțiune gravă
26.04.2018

Cancerul tubar reprezintă o formă rară de cancer ginecologic. Maladia este una foarte gravă, fiind uneori greu diagnosticată, urmată d [ ... ]

Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)
26.04.2018

Background: The study of evaluating measures for health promotion and health education in the field of infectious pathologies done among the [ ... ]

Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)
17.04.2018

A fost studiată și efectuată analiza epidemiologică a morbidității prin varicelă în Republica Moldova în perioada anilor 1985 - 201 [ ... ]

Alte articole...
2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment