Potrivit unui sondaj realizat recent, bărbaţii consideră părul lung şi ondulat cea mai sexy coafură la o femeie, relatează Daily Mail. Look‑ul feminin, adoptat de celebrităţi precum Cheryl Cole sau Kelly Brook, a ieşit în fruntea clasamentului, un procent uimitor de 43 la sută dintre bărbaţi votînd‑o drept cea mai sexy coafură.

Părul lung şi drept, promovat de actriţa Jennifer Aniston, s‑a clasat pe locul secund, fiind urmat de tunsoarea de tip bob, adoptată de Rihanna. Pe locul al patrulea s‑a situat părul drept de lungime medie, o tunsoare similară fiind întîlnită la Gwyneth Paltrow, în timp ce coafura promovată de Victoria Beckham (păr foarte scurt) a ieşit doar pe poziţia a cincea.

În mod surprinzător, bărbaţii au susţinut că preferă aspectul natural atunci cînd vine vorba de stil, mai mult de o treime dintre ei spunînd că urăsc femeile cu părul perfect aranjat. De asemenea, bărbaţii au o preferinţă deosebită pentru părul strălucitor, 72 la sută considerîndu‑l mai sexy decît cel fără luciu.

Femeile ar trebui să ia aminte şi să nu folosească o cantitate exagerată de produse de îngrijire şi fixare a părului, deoarece 79 la sută dintre bărbaţi au recunoscut că le face plăcere să îşi treacă degetele prin părul partenerei. Acest lucru poate explica şi faptul că mai mult de jumătate dintre bărbaţii chestionaţi au declarat că preferă femeile care poartă părul desfăcut, faţă de cele care îl poartă prins în diverse moduri.

Sondajul a mai scos la iveală că doar 18 la sută din cei 3.000 de bărbaţi intervievaţi observă atunci cînd o femeie îşi schimbă tunsoarea. De asemenea, un sfert dintre ei au declarat că nu au suficient de mult curaj pentru a‑şi spune părerea sinceră despre o nouă tunsoare.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment