In aceasta perioada putem renunta la saloanele de cosmetica in favoarea fructelor si a legumelor, care se gasesc din belsug. Sunt pline de vitamine si de minerale, ceea ce ne permite sa preparam acasa masti cosmetice adaptate fiecarui tip de ten.

Cu sucurile proaspete din fructe si din legume se pot face lotiuni, cu scopul de a elimina impuritatile de pe fata.

O masca din sucul unei lamai combinat cu este eficienta contra punctelor negre si a porilor dilatati. Timpul de actiune a mastii este de 15-20 de minute. De asemenea, cu sucul unei lamai, imbibat intr-un tampon de vata, putem sa ne stergem fata.
Dupa 20 de minute se clateste fata cu apa calduta si se aplica crema hidratanta. Iar rezultatul va fi un ten mult mai curat.

PIERSICA. Pentru eliminarea impuritatilor de pe tenul normal se vor face frictionari zilnice ale fetei cu felii de piersica. Acestea favorizeaza elasticitatea si hidrateaza pielea.

CAISA. Pentru a reda elasticitatea si fermitatea tenului, caisele, fructe bogate in vitaminele A si B, in saruri minerale si oligoelemente, se taie in doua parti si se aplica zilnic (10-15 minute) sau se fac frictionari ale fetei.

PEPENELE. Indicat mai ales persoanelor cu ten uscat, sucul de pepene galben are efect calmant, hidratant si de mineralizare. El este indicat pentru tonifierea si redarea elasticitatii pielii. Cu sucul din pepene galben se pot face in fiecare zi lotionari ale tenului.

MORCOVUL. Pentru tenurile iritate, inrosite, patate si pentru intinerirea pielii faceti o masca din morcov ras, cu sau fara smantana. De asemenea, se pot face masti zilnice cu suc proaspat de morcov.

SALATA. Decoctul dintr-o salata la 1/2 1 de apa, care se lasa la foc domol inca 15 minute dupa ce a inceput apa sa fiarba, are efect emolient si decongestionant. Se aplica pe fata comprese timp de 15-20 de minute zilnic pentru calmarea iritatiilor.

CASTRAVETELE. Recomandat mai ales in cazul tenului cu tendinta de uscare si avand proprietati emoliente, dar si degresante, masca din felii de castravete curata, depurifica, hidrateaza si confera elasticitate pielii. Cu sucul proaspat de castravete se fac si lotionari zilnice ale pielii.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment