Cei care abia fac cunoştinţă cu uleiurile eterice, se pierd deseori şi nu ştiu care ulei să aleagă. Faptul că unele uleiuri au proprietăţi similare, altele se completează între ele, dar există de asemenea, cele care, în combinaţie cu diferite uleiuri dau un absolut alt efect. Unul te linişteşte, altul te stimulează, cel de-al treilea îţi dă puteri pentru o zi întreagă. Pentru a afla caracteristicile şi proprietăţile de vindecare a uleiurilor aromatice, nu va fi deajuns un singur articol. Cu toate acestea, vom încerca câteva sfaturi.
Cum sa alegi eficient uleiurile eterice
Simţul mirosului
Multe uleiuri au un miros destul de asemănător, dar, în acelaşi timp, acţionează diferit. Unul poate fi stimulent, al doilea sedativ. Pe de altă parte, astfel de uleiuri cum ar fi de mentă şi rozmarin au un miros diferit, dar au un efect similar - îţi reduc oboseala.

Mirosul şi asocierea
Simţul mirosului este strâns legat de conştiinţa nostră şi de memorie. Nu putem înţelege acest lucru, dar mirosul joacă un rol crucial în alegerea produselor cosmetice, produselor alimentare şi partenerilor sexuali. Toate acestea au fost demonstrate de savanţi şi putem învăţa un lucru din asta. Dacă simţiţi brusc o atracţie faţă de uleiul de scorţişoară, nu fiţi surprinşi. Posibil ca în memoria dumneavoastră să fi păstrat amintiri din bucătăria mamei sau o plimbare într-o cafenea. Dacă uleiul vă place - perfect. Îl puteţi utiliza în condiţii de siguranţă. Dacă nu - înlăturaţi-l.

Ingredientele active
Aflând ce compontente ale uleiurilor eterice sunt responsabile pentru anumite calităţi terapeutice, aveţi posibilitatea de a alege cele mai potrivite şi adecvate. Mai jos vă oferim o listă cu unele dintre cele mai accesibile uleiuri, care vă vor ajuta să faceţi faţă diverselor probleme.

Uleiuri pentru îngrijirea părului:
- Uleiul de rozmarin - pentru păr uscat,
- Ulei de chiparos - pentru păr gras,
- Uleiul arborelui de ceai - pentru mătreaţă.

Uleiuri pentru scoaterea durerii de cap:
- Ulei de levănţică,
- Ulei de eucalipt,
- Ulei de rozmarin.

Uleiuri pentru umezirea pielii:
- Ulei de trandafir,
- Ulei de iasomie,
- Ulei ylang-ylang,
- Ulei de muşeţel.

Uleiuri pentru îngrijirea pielii grase:
- Ulei de chiparos,
- Ulei de lămâie,
- Uleiul arborelui de ceai.

Uleiurile afecţiunilor de stomac:
- Ulei de mandarină,
- Ulei de ghimbir.

Uleiuri pentru durerile menstruale:
- Ulei de maghiran,
- Ulei de levănţică,
- Ulei de anason.

Uleiuri de relaxare:
- Ulei de tămâie,
- Ulei de ghimbir,
- Ulei de rozmarin.

După cum vedeţi, multe tipuri de ulei în această listă se repetă. Acest lucru înseamnă că puteţi compila colecţia dumneavoastră de uleiuri aromatice şi, prin urmare, să fiţi gata de aproape orice probleme cu pielea, părul sau dizpoziţia. Cu timpul, o să aveţi colecţia dumneavoastră preferată de uleiuri, veţi observa ce uleiuri sunt ideale şi care mai bine să nu le folosiţi.

Părerea partenerului
La alegerea uleiurilor, încercaţi să ţineţi seama de dorinţele partenerilor de viaţă. Pentru o persoană un ulei poate fi ideal, dar celălalt să nu-l suporte şi invers. Diferite uleiuri - diferiţi oameni. Luaţi în considerare acest lucru atunci când selectaţi uleiurile. Chiar dacă un prieten vă spune ca i-a ajutat doar uleiul de levănţică, foarte probabil că veti gasi un complet alt ulei ce vă va fi de folos. (S.A.V.)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment