Nu mâncați după ora 20
Digestia este mai înceată în partea a 2 a zilei. După ora 20, activitatea sistemului digestiv se micșorează, noaptea au loc procese de detoxificare, de prelucrare și asimilare a alimentelor. E important ca seara să nu recuperăm tot ce am pierdut în timpul zilei.
Alergarea usoara reface tonusul muscular si protejează silueta
Caloriile din alcool
100 ml bere conțin 50 de calorii, aceeași cantitate de vin - între 60 și 120 calorii, în dependență de conținutul de zahăr. Caloriile provenite din băuturile alcoolice sunt numite calorii goale, deoarece consumă vitamine și minerale pentru a fi prelucrate. Nu se recomandă de a bea bere și a mânca alune, chipsuri sau semințe în același timp. Acestea posedă multe calorii: 100 g chipsuri au 400 de calorii, aceeași cantitate de alune - 650.

Nu încălca regulile
Dacă ții dietă de unul singuri, șansele de a o încălca sunt mai mari. În doi însă, șansele de reușită ale curei sunt mai mari. Dietele în familie sunt mai eficiente. Pentru aceasta trebuie să vă gândiți ce alimente își vor găsi locul în frigiderul Dvs.

Cântăriți-vă o dată pe săptămână
De obicei, slăbim între 200 și 300 g pe zi, ceea ce nu se observă dacă ne cântărim zilnic. Dacă ne cântărim o dată la o săptămână și vedem că am pierdut aproape un kilogram, vom fi mai motivați să continuăm.

Formați un program de mișcare
Mersul pe jos în ritm susținut, alergarea ușoară readuc tonusul muscular și protejează silueta. Încercați să mergeți pe jos spre serviciu. Circa 15 minute de mers pe jos cu pași repezi reprezintă arderea a 100 de calorii. Pentru a vă menține silueta, specialiștii vă sfătuiesc să urcați și să coborați în fiecare zi minimum 70 de trepte. În așa mod mai ardeți 100 de calorii. Seara, acasă, dansați 15 minute. Reprezintă o  metodă de relaxare și de slăbire. 15 minute de dans ard 100 de calorii.

Cina
Dacă săriți peste masa de prânz, nu înseamnă că la cină puteți să faceți exces de calorii și alimente greu digerabile. Seara nu se asociază proteinele animale cu carbohidrații. Adică, trebuie să renunțați la tradiționalii cartofi prăjiți alături de friptură sau alte mâncăruri prăjite. Fructele și legumele proaspete sunt cea mai bună masă de seară. Dacă fructele și legumele nu vă ajută la foame, puteți consuma o porție mică de carne fiartă sau la grătar.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment