Frumusetea a constituit intotdeauna un subiect nesfarsit de discutii, opinii, sfaturi, care decurg fie ca urmare a experientei acumulate, fie in urma consultarii unor specialisti sau a unor publicatii de profil.
False mituri ale
Fiecare femeie este frumoasa intr-un fel unic si, implicit, respecta anumite reguli pentru a fi mereu atragatoare. Insa nu tot ceea ce se aude este neaparat si adevarat - dar, tocmai pentru ca s-a vorbit mult despre problema respectiva, suntem tentati sa ne-o asumam ca pe un adevar absolut. Insa nu cumva ne impunem chiar noi insine niste restrictii, pe care altminteri le-am putea evita?

Mit: un strat mai gros de fond de ten va acoperi ridurile
Aceasta este o convingere destul de raspandita, insa nimic nu ar putea fi mai departe de adevar. Cu cit aplici mai mult fond de ten sau pudra compacta, produsul se va aduna in pliurile pielii la fiecare contractura a muschilor faciali, iar ridurile - evident - vor deveni cit se poate de vizibile. De aceea, se recomanda ca baza machiajului sa fie cit mai subtire si intr-o nuanta deschisa pentru ca reflectia luminii va distrage atentia de la riduri a oricarei persoane care te priveste.

Mit: culoarea roz este recomandata oricui, conferind un aspect natural
Afirmatia este intemeiata numai pentru acele femei care au tenul deschis. Daca esti bruneta si ai pielea maslinie, culoarea roz te va face sa arati bolnavicios. in acest caz, contrastul nu este atractiv, ci strident si inestetic.

Mit: folosirea dermatografului negru in partea interioara a ochilor va intensifica privirea
Daca privesti lucrurile din punct de vedere logic, iti vei da singura seama ca nu are cum sa fie adevarat. Se stie ca negrul subtiaza, asa incat efectul ar fi ca ochii tai vor fi asemanatori celor ai asiaticilor (ceea ce nu are cum sa te avantajeze, pentru ca ai trasaturi europene). in schimb, un dermatograf alb - si, in general, unul cu nuanta deschisa - va conferi mai multa stralucire ochilor si ii va face sa para mai mari.

Mit: femeile care au peste 30 de ani ar trebui sa foloseasca numai farduri mate
Plictisitor. Aspectul tau ar fi unul tern si obosit. Chiar daca nu mai ai 20 de ani, o umbra de stralucire, discreta dar de efect nu dauneaza niciodata. Reflexele luminoase vor atrage atentia asupra ochilor si buzelor - ce poate fi mai agreabil decat niste buze cu aspect umed, ca de fruct parguit? Nu renunta la aceste produse, te vor face sa arati mai tanara, dar nici nu exagera pentru a nu parea un fel de adolescenta intarziata.

Mit: creionul de buze vizibil va crea efectul unor buze mai plin si senzuale
Putine lucruri ar putea fi mai vulgare decat un creion de buze inchis si un ruj mai deschis cu trei-patru tonuri. Aspectul va fi strident si artificial. Exista multe modalitati pentru a da impresia de buze mai mari si mai incitante, dar acesta clar nu este unul dintre ele. Creionul de buze ar trebui sa fie mai deschis decat rujul. in felul acesta, vei evita sa arati caraghios dupa ce rujul s-a sters si a ramas doar conturul.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment