Pana la 30 de ani, trebuie sa profitati cat mai mult de soare, fara sa va ardeti. Dupa aceea, obiectivul este sa va bronzati fara sa va faceti riduri.

De-a lungul timpului, razele ultraviolete A au un efect negativ asupra colagenului si fibrelor elastice ale pielii. Prin urmare, aceasta isi pierde supletea si se rideaza. Asociat cu tutunul, alcoolul si cu o alimentatie abundenta, soarele genereaza radicali liberi care favorizeaza imbatranirea epidermei. De aceea, trebuie sa reduceti consumul de tigari si de bauturi alcoolice, sa va expuneti moderat la soare si sa va protejati cu eficienta.

Chiar daca o expunere moderata la soare si o protectie adecvata v-au scutit pielea sa se deshidrateze si sa se descuameze, bronzul isi pierde fooarte repede stralucirea atunci cand va intoarceti din vacanta. Create special pentru fata si eventual pentru decolteu, anumite produse catifeleaza si hidrateaza stralucirile superioare ale epidermei. Pigmentii sidefii joaca rolul de reflectori de lumina.

Produsele care se aplica dupa ce ati stat la soare contin activi reparatori, dar si substante care activeaza bronzul si chiar autobronzante. Desi soarele este incriminat adesea in cazurile de cancer cutanat ce afecteaza in special persoanele cu pielea alba care s-au expus prea mult la soare, acesta poate sa si vindece unele afectiuni. Astfel, la malul Marii Moarte, in Israel, radiatiile solare se folosesc pentru a vindeca bolile de piele ca psoriazisul, eczemele sau vitiligo-ul. Situata la 400 m sub nivelul marii, statiunea de tratament beneficiaza de un climat special, ca aerul uscat nepoluat, continutul ridicat de oxigen si, mai ales, o radiere slaba a razelor ultraviolete.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment