Nu există doamnă care să nu-și dorească un decolteu bine conturat și armonios. Însă fără o îngrijire corectă este posibil ca sânii să nu fie prea mult timp un motiv de mândrie. Mai jos găsiți câteva sfaturi pentru a vă păstra frumusețea sânilor o dată cu trecerea anilor.
Recomandări pentru sâni frumoși
Autoexaminarea periodică a sânilor
Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le faceți este autoexaminarea periodică a sânilor. În fiecare lună, orice femeie trebuie să își palpeze sânii pentru a verifica forma, consistența și apariția unei eventuale modificări. Autoexaminarea se face în fața oglinzii, stând cu o mână în șold sau la ceafă, iar cu cealaltă se palpează sânul opus.

Se efectuează mișcări circulare dinspre axilă către mamelon căutând orice deformare, proeminență, îngroșare a pielii, rană asemănătoare unui coș sau retracție a mamelonului. Palparea se poate face și culcată sau la duș, când pielea este săpunită, iar mâna alunecă mai ușor.

Masajul sânilor
O altă procedură indicată de specialiști este masajul sânilor. Seara, când aplicați laptele de corp după duș, este bine să insistați câteva minute asupra sânilor și să efectuați mișcări blânde de masaj. Veți constata că avantajele sunt multiple - tonifierea sânilor, relaxarea și detensionarea acestora după ore întregi de purtat sutienul, îmbunătățirea circulației sangvine, calmarea durerii și disconfortului din perioada premenstruală.

Un masaj tonifiant pentru sâni este cel cu cuburi de gheață. Se masează decolteul cu mișcări circulare, pornind de la baza sânului spre vârf, dar se evită sfârcurile, dacă sunt foarte sensibile. Masajul cu gheață revigorează țesutul mamar, stimulează circulația sângelui, ceea ce favorizează aportul de substanțe nutritive către sâni.

Și dușurile alternative (calde / reci) conferă sânilor un aspect ferm și catifelează pielea. Dar jetul de apă nu trebuie îndreptat direct spre sâni, ci se efectuează 10 - 20 de mișcări în jurul acestora. Exercițiile fizice sunt recomandate atât femeilor cu sâni mici, cât și celor cu decolteul generos.

Gimnastica sânilor
Gimnastica, înotul, flotările, exercițiile cu greutăți antrenează mușchii pectorali, care susțin sânii. Un exercițiu simplu, care poate fi efectuat și acasă, și la birou, este următorul: împreunați mâinile în dreptul pieptului și presați-le una spre cealaltă timp de zece secunde. Repetați acest exercițiu de 10 ori. Același exercițiu se poate face ținând o carte sau o minge între mâini. Un alt exercițiu se poate face cu ajutorul unui prosop răsucit. Apucați prosopul de ambele capete, ridicați-l în dreptul pieptului și întindeți-l cât de mult puteți. Repetați mișcările tot de 10 ori. Cu ajutorul a două sticle de 0,5 litri umplute cu apă efectuați următoarele mișcări: stând culcat pe spate, duceți mâinile lateral și apoi ridicați-le deasupra capului.

Purtarea sutienului
Un factor care influențează foarte mult aspectul sânilor este purtarea sutienului, mai ales dacă acest lucru se întâmplă zilnic din adolescență. Sutienul trebuie ales pe măsură, fără să comprime sau să deformeze sânii. Un sutien strâmt supune sânii la grea încercare, dar nici unul larg, care face cute și alunecă, nu este mai confortabil. Iar forma cupei trebuie să fie în concordanță cu forma sânului.
Femeile cu sânii mari trebuie să poarte zilnic sutien, pentru că altfel pot avea dureri de gât, de umeri și de spate. Pentru femeile care fac sport sunt recomandate sutienele elastice sau bustierele care permit efectuarea unor mișcări ample.

Creme hidratante
Pielea are un rol important în susținerea sânilor. De aceea, fermitatea și suplețea sânilor depinde de modul în care pielea este îngrijită. Cremele hidratante pentru zona decolteului trebuie aplicate zilnic, mai ales după vârsta de 25 de ani. Este bine să utilizați cremele speciale care se găsesc în farmacii. Aceste produse conțin substanțe hidratante care redau elasticitatea pielii, previn apariția vergeturilor și întăresc țesutul mamar.

Mască naturală
Hidratarea pielii se menține și cu ajutorul măștilor. Săptămânal puteți aplica o mască naturală pe bază de germeni de grâu. Aceasta se prepară astfel: amestecați două lingurițe de germeni de grâu pisați cu două lingurițe de smântână și o linguriță de miere. Aplicați masca pe sâni și decolteu, iar după 15 minute faceți un duș cu apă călduță.

Repartizați uniform laptele hidratant pe zona decolteului și apoi efectuați următoarele mișcări:
1. neteziți ușor pielea pornind de la baza sânului către umăr, utilizând mâna dreaptă pentru sânul stâng și invers;
2. pentru a reduce tensiunea mamară și a favoriza drenajul limfatic, puneți vârfurile degetelor la nivelul sternului, în dreptul mameloanelor și efectuați mișcări circulare;
3. ridicați brațul, iar cu mână opusă efectuați mișcări circulare în zona axilei; repetați în partea cealaltă.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment