Întreţinerea tenului este bazată pe patru produse de bază: lăptişor (curăţă tenul), tonic împrospătează), crema de zi protectoare aplicată înaintea machiajului şi crema de noapte (hrăneşte şi restabileşte pielea).
Anotimpurile si cosmetica
Pentru un rezultat eficient este necesar să ţinem cont de anotimp, deoarece în funcţie de aceasta pielea are nevoie de diferite vitamine şi elemente. De la sfîrşitul lunii februarie pînă la începutul lunii mai, pielea are nevoie de revitalizare în urma lipsei de vitamine în organism. În această perioadă, vom folosi creme şi măşti cu un conţinut bogat de vitamine, minerale şi oxigen.

În perioada mai prima jumătate a lunii iunie, scopul îngrijirii tenului constă în restabilirea balanţei hidratante a pielii. Vom folosi creme şi măşti hidratante pentru a întări funcţiile protectoare ale pielii. Cea mai călduroasă perioadă a anului, sfîrşitul lunii iunie prima jumătate a lunii august, necesită o hidratare intensivă a pielii. Cremele şi măştile, pe care le vom folosi vor conţine aminoacizi, polizaharide, extracte de aloe sau algie marine.

Odată cu venirea toamnei, cînd acţiunea soarelui scade, ne vom îngriji de regenerarea pielii după arşiţele de vară şi nutriţia pielii pentru a o pregăti pentru iarnă. Pentru aceasta, în prima jumătate a toamnei vom folosi creme cu acizi de fructe sau vom face peeling în cabinetul cosmetologic. Iar în partea a doua a toamnei, vom aplica creme anti-age, care conţin componente biologic active, ca extractele de placentă, urzică, vitamine A şi E.

În perioada decembrie - februarie, pielea are nevoie de creme care ar asigura o bună protecţie. Folosind cosmetica după principiile expuse vă veţi păstra pielea sănătoasă şi tînără.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment