Există multe cauze care favorizează apariția cearcănelor. În afara somnului insuficient, cearcănele pot semnala și o tensiune nervoasă neobișnuită, exces de amidon, lipsa vitaminei A, E sau a fierului sau chiar anumite probleme legate de glanda tiroidă. Pentru a scăpa de cearcăne, puteți urma câtev sfaturile de mai jos.
Cearcanele, sfaturi utile pentru a scapa de ele
Comprese cu ceai de albăstrele
Pentru estomparea cearcănelor, puteți aplica dedesubtul ochilor comprese cu ceai de albastrele alternându-le cu cele de mușețel cald. Utile împotriva cearcănelor pot fi însă și compresele reci cu ceai de sunătoare. Pentru atenuarea cearcănelor, în zona de sub ochi mai pot fi aplicate și felii de castravete sau de cartof crud.

Alimentație corespunzătoare
Atât pentru prevenirea, cât și pentru tratarea cearcănelor, specialiștii ne recomandă o dietă alimentară formată din legume - spanac, urzici, ceapă verde, praz, morcovi, andive, salată verde. Consumarea acestora are rolul de a purifica sângele, înlăturând toxinele pe care le acumulează. În dependență de calitatea și culoarea sângelui care irigă vasele din epidermă, cearcănele se vor deschide la culoare, devenind mai puțin vizibile. În același timp, încercați să eliminați din alimentație pastele făinoase și dulciurile, deoarece amidonul conținut de acestea accentuează cearcănele. Renunțați, de asemenea, la mâncărurile și băuturile prea sărate.

Plimbări în aer liber
Faceți plimbări în aer liber într-un ușor marș forțat. Oboseala fizică combate insomnia, inducând starea de somn, iar prin oxigenarea sângelui sunt eliminate toxinele, restabilindu-se astfel echilibrul arderilor.

Exerciții de respirație
Efectuați o serie de exerciții de respirație în fața unei ferestre deschise. Faceți un set de 5 - 10 inspirații și expirații de 2 ori pe zi, iar apoi măriți ritmul treptat până când ajungeți la un set de 20 de inspirații și expirații, efectuat tot de 2 ori pe zi.

Produse cosmetice
Există o serie de produse cosmetice și tratamente ce încearcă ameliorarea cearcănelor și tratarea zonei sensibile din jurul ochilor. Un efect pozitiv asupra cearcănelor îl au produsele ce conțin vitamina K, vitamină utilă pentru vasoconstricție, sau produsele speciale ce conțin ingredienţi vegetali, utili în stimularea circulației limfatice deficitare din jurul ochilor.

Dacă cearcănele continuă să persiste, apelați la ajutorul unui specialist.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment