Uneori, pielea mâinilor devine aspră, iritată, uscată. Pentru a trece de aceste urmări neplăcute, trebuie să folosim un săpun hidratant, cu pH-ul apropiat de cel al pielii. Este bună spălarea doar cu apă călduță, deoarece apa rece face mâinile mai aspre. Înainte de a ieși din casă, trebuie să vă ungeți mâinile cu o cremă hidratantă. Pielea de pe mâini are un număr mai mic de glande sudoripare, din această cauză are nevoie de o hidratare intensă.
Maini frumoase cu ajutorul cremelor hidratante
Creme pe bază de plante
Pentru a obține o piele catifelată, specialiștii recomandă cremele pe baza plantelor cu proprietăți emoliente: sunătoarea, nalba-mare, lumânărica, gălbenelele. Cremele cu extracte din aceste plante hidratează pielea, activează circulația sangvină și previn îmbătrânirea, au proprietăți anti-oxidante și cicatrizante.

Cremă din flori de gălbenele
Puneți florile de gălbenele la macerat în alcool de 90 de grade. După câteva ore le puneți la fiert cu ulei de măsline și ceară de albine. Lăsați amestecul la foc mic timp de o oră, îl strecurați, iar după ce s-a răcit se poate folosi în locul cremei de mâini obișnuite.

Măști hidratante
În afara cremelor cu extracte din plante, măștile pentru mâini vă pot ajuta să evitați efectele frigului asupra pielii. În așa mod, seara, înainte de somn, puteți să aplicați pe mâini un amestec din suc de lămâie, ulei de măsline, gălbenuș și miere. Amestecul hidratează și oferă elasticitate pielii. Proprietăți emoliente are și un amestec din morcov ras, o lingură de smântână și o linguriță de ulei de măsline.

Dacă pielea de pe mâini este aspră, iritată, dacă mâinile se înroșesc atunci când ieșiți afară, folosiți cartofii fierți. Amestecați 2 cartofi fierți în coajă cu 50 ml lapte călduț și o linguriță de ulei de măsline. Cu amestecul dat puneți comprese pe mâini, pentru 10-15 minute. Apoi, spălați cu apă sau ceai călduț.

Ulei de măsline
Deoarece este bogat în acizi grași omega-3 și omega-9, uleiul de măsline asigură o hidratare profundă a pielii. Se recomandă masarea mâinilor zilnic cu ulei de măsline, până când pielea ași recapătă aspectul catifelat. Uleiul pătrunde în piele și o menține netedă, suplinește lipsa de colagen și proteine. Datorită vitaminelor A, E, polifenolilor, uleiul de măsline regenerează pielea.

Pentru a preîntâmpina înroșirea pielii, săltați-vă în fiecare zi pe mâini cu apă călduță în care ați adăugat câteva linguri de lapte sau smântână. Este eficientă și sarea marină. 200 g sare marină se pun într-un litru de apă călduță. Mâinile se țin în această soluție timp de 15 minute, în fiecare seară. Pentru pielea uscată și iritată se recomandă decoctul din scoarță de stejar (100 g scoarță de stejar la 3 litri de apă). În plus, pielea recapătă elasticitatea dacă se spală pe mâini cu un decoct din fulgi de ovăz.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment