Laptele crud este una din cele mai bune metode de reîmprospătare a tenului și se indică îndeosebi în cazul tenului deshidratat sau a celui cu tendință de îngrășare. Dacă aveți un ten ce prezintă pori deschiși, îl puteți șterge zilnic cu lapte crud în care ați adăugat câteva picături de zeamă de lămâie.
Laptele, un produs natural pentru frumusete
Un ten deshidratat poate fi tratat prin ștergerea acestuia de 2 ori pe zi cu lapte crud. Laptele posedă un efect de calmare asupra tenului iritat. Cu laptele pe care l-ai fiert și l-ați răcit, vă puteți spăla tenul zilnic, iar în apa cu care vă clătiți, strecurați puțin bicarbonat.

Laptele este cunoscut pentru proprietățile sale de destindere a țesuturilor, dar și pentru cele decongestionante. Acesta poate fi inclus cu încredere ca ingredient de bază în măștile destinate îngrijirii faciale. În dependență de tipul de ten pe care îl aveți, puteți alege și masca. Dacă aveți un ten normal sau uscat, încercați o mască din tărâțe de grâu amestecate cu lapte și miere, iar dacă tenul este gras, optați pentru o mască preparată din drojdie de bere, lapte și zeamă de lămâie.

Unele probleme ale tenului precum aspectul lucios al tenului cauzat de sebumul în exces sau predispoziția spre acneee pot fi remediate prin împachetările tenului cu iaurt. Iaurtul ajută la creșterea acidității pielii, micșorând bacteriile. Pielea își recapătă luminozitatea, este curățată și hidratată în același timp.

O altă mască utilă pentru reducerea cantității de sebum secretată de piele este cea obținută prin amestecul unei linguri de brânză de vaci proaspătă cu o linguriță de smântână (cu un procentaj de grăsimi micșorat) și un sfert de linguriță de sare de lămâie.

Un efect de hidratare și tonifiere a tenului îl posedă și măștile obținute prin amestecul smântânii proaspete cu fructe ușor acide precum căpșuni sau fragi. Sunt ideale în cazul unui ten uscat. Dacă doriți ca tenul să-și recapete suplețea și elasticitatea sa naturală, încercați măștile pe bază de urdă.

Baia cu abur de lapte este recomandată pentru revigorarea și hidratarea tenului sensibil. Să fiți atenți, deoarece tenul sensibil tolerează mai greu băile cu abur, așa că nu abuzați de ele. O baie de abur cu lapte efectuată o dată pe lună este mai mult decât suficientă în cadrul acestui tip de ten.

Datorita conținutului de apa și grăsimi, caimacul beneficiază de proprietăți hidratante similare unei creme nutritive dintre cele mai eficiente. După ce obrazul a fost în prealabil demachiat și curățat, aplicați o mască de caimac în care ați adăugat suc de morcovi, ce are un conținut bogat de vitamina A. Prin această mască, un ten excesiv de uscat, cu tendințe de descuamare, își va recăpăta frumusețea sa anterioara.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment