În multe cazuri utilizarea foehnului, a vopselelor, a fixativului sau a spumei pentru păr pot duce la deshidratarea părului, lipsă de volum și de strălucire. Acestea distrug pelicula de protecție de la suprafața pielii capului.
Sfaturi pentru un par lipsit de volum
Uleiul de măsline pentru păr
Pelicula dată ajută la prevenirea deshidratării pielii capului, dar și a părului. Cea mai bună soluție pentru a reface pelicula protectoare a părului este uleiul de măsline. Acesta readuce strălucirea și volumul părului uscat.

În acest scop, folosiți o mască formată dintr-un gălbenuș și o lingură de ulei de măsline. Amestecul dat hidratează părul, oferind-ui strălucire și volum. Masați părul cu amestecul dat cu circa 20 de minute înainte de baie. Nu exagerați cu uleiul de măsline. Utilizat în exces, uleiul de măsline provoacă o ușoară îngrășare a părului, ne-ajungând la efectul dorit.

Infuzie din frunze de nuc şi urzică
Părul fără volum este subțire și moale. Din această cauză, coafurile mai complicate nu pot fi făcute pe un astfel de păr. Pentru a întări firele de păr, specialiștii recomandă limpezirea părului cu infuzie din frunze de nuc și de urzică.

Infuzia se poate pregăti din 500 g frunze uscate de nuc și urzică la circa 1-2 litri de apă. Efecte asemănătoare are și infuzia din frunze de coada-calului sau un amestec de miere, oțet de mere și apă caldă.

Măsti cu argilă pentru părul gras
Pentru o îngrijire a părului gras, fără volum se recomandă măștile cu argilă, frunze de urzică sau flori de mușețel. Amestecați argila cu apă călduță. Întindeţi pe păr pasta obținută. După 30-40 de minute, spălaţi cu apă călduță și puțin șampon. Argila elimină surplusul de sebum, cauza principală pentru lipsa de volum a părului. Pentru a limpezi părul, se mai recomandă infuziile din frunze de urzică sau flori de mușețel.

Masaj cu uleiuri volatile
Pentru a elimina surplusul de sebum de la rădăcina părului, faceți un masaj cu uleiuri volatile de rozmarin sau cimbru. Cu uleiurile date, masați rădăcinile părului de câteva ori pe săptămână. În plus, se mai recomandă, uleiul de cedru. Acesta întărește firele de păr și micșorează producerea de sebum, oferind părului strălucire.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment